Slovenija
11044 ogledov

Znani neuradni podatki za nedeljo: Ogromen skok okužb

covid-19 UKC UKC LJ
V primerjavi s prejšnjo nedeljo je bila zadnja nedelja zelo slaba.

RTV SLO je poročal, da je bilo po neuradnih podatkih v nedeljo potrjenih manj kot 400 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Zdaj na spletni strani pišejo, da je neuradna številka 169, kar je precej manj kot en dan prej, ko so potrdili rekordnih 411 okužb.

Koliko testiranj je bilo opravljenih v nedeljo, sicer še ni znano. Ponavadi ob nedeljah opravijo manj testiranj kot ob delavnikih, zato so tudi številke ob nedeljah praviloma nekoliko nižje. 

covid-19 UKC Zdravje Znani uradni podatki: Korak do epidemije

Glede na to, da neuradni podatki kažejo, da je bilo v nedeljo okoli 170 okužb, je to za nedeljo še vedno veliko. Prejšnjo nedeljo so denimo potrdili "le" 75 okužb.

Vodja strokovne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović je v intervjuju za RTV SLO povedala, da ocenjujejo, da je v Sloveniji okužen vsak 300-ti ali 200-ti prebivalec.

Bojana Beović Slovenija Bojana Beović na odmevnem intervjuju pri Jožetu Možini Bojana Beović Kmalu Slovenija To je to! Gantar in Beovićeva namignila, da so ostri ukrepi pred vrati ...

Zdenka Čebašek Travnik Slovenija Prva zdravnica v državi je okužena, bila je tudi na ministrstvu za zdravje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • milan654 10:31 12.oktober 2020.

    ne skoz folka strašiti to je politikanstvo

  • Janez_53 10:04 12.oktober 2020.

    Avtor članka I.H., boljše bi bilo, če ne bi članka napisali, saj ste izpadli precej bedasto! Člančič je navadno skrpucalo brez repa in glave, na nivoju četrtošolca!

  • popokatopetl 09:51 12.oktober 2020.

    Da ne bo pozitivnih več od testiranih...