Slovenija
2798 ogledov

Znano je število udeležencev na petkovih protestih

Protivladni protesti
1/6
Anže Petkovšek
Medtem ko so udeleženci pričali o številu udeležencev, ki se je gibalo med 20 000 in 40 000, je policija sporočila, da je bilo po njihovem štetju protestnikov manj.

Petkov protest je bil najbolj obiskan med vsemi, ki v zadnjem letu potekajo proti aktualni vladi. Udeležili so se ga tudi sindikalisti. Protestniki so poročali, da naj bi se jih zbrali do 40 000, ocena policije pa je skromnejša.

''Minuli petek se je protestov udeležilo več tisoč protestnikov, okoli 15 tisoč. Samo število prisotnih na določenih lokacijah se je sprotno spreminjalo, zato je težje podati oceno števila udeležencev,'' so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Vstaja Zaprli tivolsko križišče Slovenija Prešernov trg in okolica polni protestnikov: "Ulice so naše"

Protesti so potekali mirno, večjih incidentov ni bilo. Premier Janez Janša je v svojem odzivu sporočil, da je bila to, po zastavah in kulturi sodeč, protislovenska vstaja. Direktor policije Anton Olaj pa je opomnil, da je šlo za neprijavljeno javno zbiranje med epidemijo.

Namesto proti Trgu republike, ki ga je policija zavarovala z ograjo, so protestniki krenili proti križišču Tivolske in Celovške ceste, kjer so tudi zaustavili promet. Protestniki, ki zavzemajo ulice že 58 tednov in med drugim zahtevajo predčasne volitve, so napovedali, da se bodo zbrali ponovno prihajajoči petek.

Borut Pahor Slovenija Pahor se je končno oglasil

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • groffriedrich 10:54 06.junij 2021.

    Na protestih je bilo udeleženih cca.47.000 slovenskih državljanov,ki želijo spremembe.Ne vem,kaj je tu spornega,pa tudi,če bi jih bilo 200.000 jaz v tem ne vidim nič spornega.Sporna pa je teza o "vladavini prava".To,spoštovani,to pa zame je sporno!

  • ode 19:03 31.maj 2021.

    Toliko ovc na kup naterajo lahko samo dobro plačani pastirji in ovčarski psi, ki potem tudi pazijo, da katera ne pobegne, ker bi potem šle vse za njo zaradi prirojenega črednega nagona.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 16:12 31.maj 2021.

    Zakaj se pa Hojs no sprehodil med protestniki. Ker niso nič uničevali in razbijali tako kot pred časom njegovi plačanci.