Slovenija
7175 ogledov

Pahor se je končno oglasil

Borut Pahor zajem zaslona
Predsednik države Borut Pahor se je po množičnih protivladnih protestnih in drugi neuspeli zamenjavi Igorja Zorčiča kot predsednika ZD, le oglasil.

"Slovenija ni v politični krizi, ampak v razmerah povečane politične negotovosti," je predsednik republike Borut Pahor novinarjem dejal na Brdu pri Kranju, kjer se je srečal s predsednikoma Nemčije in Portugalske.

"O usodi vlade odločata vlada in parlament, to ni v pristojnosti predsednika republike," je še poudaril.

Igor Zorčič Slovenija Kupčkanje za glasove proti Zorčiču

Ocenil je, da je v slovenski politiki dovolj zrelosti in izkušenosti, da je sposobna predsedovanje Svetu EU izpolniti na visoki ravni pričakovanj vseh 27 članic po najboljših močeh.

Pahor od odgovornosti

"Moje videnje vloge v politiki in v teh razmerah zlasti je, da z vlado, ki jo imenuje državni zbor, sodelujem, in seveda da v enaki meri sodelujem tudi z državnim zborom," je dejal v odgovoru na novinarsko vprašanje.

Igor Zorčič | Avtor: Državni zbor/Sušnik Matija Državni zbor/Sušnik Matija

Igor Zorčič Državni zbor Slovenija Tudi drug poskus ni uspel. Zorčič: "Najboljša rešitev bi bile volitve"

Če bo stanje povečane politične negotovosti trajalo dlje in se bo morda še poglobilo, bo po Pahorjevi oceni toliko bolj pomembno, da "se bomo zavedali naše skupne odgovornosti, ne glede na politične razlike med nami, da smo hkrati odgovorni ne samo za svoj lasten razvoj ampak tudi za vodenje Sveta EU".

Pahor je izrazil upanje, da bo občutek odgovornosti, da Slovenija kot predsedujoča država vendarle usmerja nekatere glavne razprave in sklepe glede skupne prihodnosti, torej tudi naše, prevladal. Za to si bo kot predsednik prizadeval, je poudaril.

Komentarjev 36
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 19:44 31.maj 2021.

    Pri 60 letih še vedno brez enega dneva delovne dobe, prisesan na državni proračun. Vaše zagledan tip , ki bo zapisan kot najslabši precednik RS v zgodovini

  • Avatar Leon
    Leon 12:50 31.maj 2021.

    Na Youtube je posnetek Boruta Pahorja ,ki vse pove o osebnosti .....https://www.youtube.com/watch?v=hQfSqGePNbM

  • viljem 08:13 31.maj 2021.

    SDS neandertalska sekta poziva na državljansko vojno, intelektualno in čustveno prikrajšani predsednik pa detektira, da nismo v politični krizi.