Slovenija
755 ogledov

Znano, kdo bo nasledil Gorščakovo

RTV Slovenija Anže Petkovšek RTV Slovenija
Za njegovo imenovanje je glasovalo 19 članov programskega sveta.

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je dal soglasje k imenovanju Valentina Areha za v. d. direktorja Televizije Slovenija za največ šest mesecev oz. do imenovanja direktorja po predhodnem postopku. Generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough je napovedal, da bo podpisal sklep o imenovanju danes zvečer ali v torek zjutraj.

Za Arehovo imenovanje je glasovalo 19 članov programskega sveta, dva sta bila proti, dva vzdržana, en član pa ni glasoval.

Grah Whatmough je ob tem napovedal, da bo objavil razpis za direktorja Televizije Slovenija za polni mandat po končanih obveznostih glede priprave programsko-produkcijskega načrta ter finančnega načrta RTVS za prihodnje leto.

Poleg tega se je danes programski svet RTVS seznanil z dejstvom, da je Grah Whatmough 20. avgusta razrešil Natalijo Gorščak z mesta direktorice Televizije Slovenija in da je v tem času sam opravljal dolžnosti direktorja Televizije Slovenija.

RTV Slovenija Razrešitev Slovenija Gorščakova: To so storili namenoma, svetnica je bila še ob dveh na televiziji

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 1
  • pbr1 18:03 20.september 2021.

    Super, da je izbral moškega. Na RTV je itak preveč pizdovja. Kje prevladujejo ženske, je samo sranje. Samo poglejte sodstvo-90% sodnic, posledično imamo največje sodstvo v EU, ki je hkrati popolnoma neučinkovito.

Sorodne novice