Slovenija
15826 ogledov

Znano, natančno kdaj se bo meja sneženja približala nižinam

Sneg spomladi Profimedia
Pred nami večja sprememba vremena.

Že nekaj dni vremenoslovci napovedujejo vremensko spremembo, ki je pred nami. Jutri se bo povsod pooblačilo, dopoldne bo začelo deževati v zahodni polovici Slovenije, popoldne se bo dež razširil na večji del države, napovedujejo na Arsu. Na severovzhodu bo še povečini suho. 

Pihal bo jugozahodni veter, ob morju zjutraj in dopoldne jugo. Najnižje jutranje temperature bodo v večjem delu Slovenije od 5 do 10, najvišje dnevne od 9 do 14, na vzhodu do 16 stopinj Celzija.

V četrtek bo ves dan oblačno in deževno. Meja sneženja bo na severozahodu na okoli 1000 m, drugod med 1300 in 1500 metri. V petek bo oblačno, občasno bo še rahlo deževalo. Ob morju bo pihal jugo.

Napoved od 2. do 7. aprila

V soboto bomo še v ciklonskem območju, od severovzhoda bo pritekal hladen zrak. V naslednjih dneh se bo iznad jugozahodne Evrope proti našim krajem širilo šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah bo prevladoval zahodni do severozahodni veter. Od torka naprej bo pritekal postopno toplejši zrak, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

V soboto, nadaljujejo napoved, bo oblačno, občasno bodo rahle padavine, meja sneženja se bo ponekod približala nižinam. 

Od nedelje do četrtka bo suho vreme. Najhladnejše jutro bo predvidoma v ponedeljek, takrat se bo temperatura marsikje spustila pod ledišče. V nadaljevanju tedna bo postopno topleje.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Vreme: Ne bo še miru. To lahko pričakujemo. - Oblaki Vreme Slovenija Srednjeročna napoved. Takšna bo prva polovica aprila. slovenija 04.06.12, traktor, kmet, pridelovalec zelenjave, poljscina, njiva, Pri Slovenija Sezona se je komaj začela, pa lahko že govorimo o katastrofi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.