Slovenija
2959 ogledov

Zobozdravnik posilil eno in spolno napadel drugo dvojčico

Zobozdravnik Shutterstock
Preiskava spolnega napada na 33-letno pacientko razkrila, da naj bi pred tem posilil tudi njeno sestro dvojčico.

Po spolnem napadu je 33-letna M. S. poslala SMS sporočili sestri, a šele leto kasneje, ko jo je o tem sporočilu želela zaslišati sodnica, je S. S. priznala, da je pred tem posilil tudi njo.

Predobravnavni narok na sodišču bi moral biti pred dnevi, a so ga na željo obtoženega prestavili na 29. marca.

33-letna Mariborčanka naj bi bila med puljenjem zoba v ambulanti Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor žrtev spolnega nasilja 28. novembra 2016.

Njena sestra dvojčica pa je sodnici razkrila, česar do tistega trenutka ni povedala niti sestri, da jo je isti zobozdravnik spomladi 2016 posilil. "Počutila sem se tako krivo, ko me je dvojčica poklicala in mi rekla, kaj se ji je zgodilo. Če bi se ji zaupala in dogodek prijavila policiji, tako kot ga je ona, se ji to ne bi zgodilo," je povedala novinarki Večera.

Dal mi je injekcijo, potem pa ...

"Dal mi je injekcijo in rekel, naj grem v čakalnico," se spominja S. S. "Vstajala sem s stola, on pa me je zgrabil, me dvignil. Upirala sem se, nič nisem mogla. Obrnil me je in naslonil na podolgovato polico. Z roko mi je glavo tiščal dol, da me je vse bolelo, zbala sem se za svoje življenje. Občutila sem njegove noge, na hitro me je slekel in ga ..." je komaj povedala, preden so jo zalile solze. 

Zobozdravnik ji je zagrozil, da ne sme nikomur povedati in da ve, kjer dela njen oče.

Na vprašanje, zakaj je tako dolgo molčala, pa pravi: "Bilo me je sram. Mame nisem hotela obremenjevati, očeta, ki je z bratom N. S. sodelavec, tudi ne. Nisem pozabila njegovih besed tisti dan, ko mi je to naredil. Dvojčici nisem povedala, ker bi bila tako jezna na zobozdravnika, da bi vsem povedala, kaj je storil."

Zobozdravnik še vedno dela v zdravstvenem domu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • tomaz 12:34 16.marec 2019.

    Doživel sem da je zobozdravnica vsake toliko malo naslonila svoja "pljuča " name, pa mi ne pride na misel da bi jo prijavil, še celo pomagal sem, da sem bil na cajte malo bližje, pa še uspeh je bil, ker ...prikaži večje bil, ker nisem mislil na bolečino.

  • tomaz 12:28 16.marec 2019.

    Mene moti predvsem to, da do prijave pride šele po nekaj letih in ne takrat, ko naj bi se to tudi dogodilo. Skratka vedno takrat, ko to nekomu odgovarja, pa naj bo to pri sodniku ali pri tem primeru. Ne ...prikaži večru. Ne morem presojati, koliko je na tem resnice, vendar zagotovo lahko trdim, da je prijavi pretekel rok uporabe in da je namen bolj diskvalifikacija, kot pa nadlegovanje.V zadnjem času je postalo to prav hit, v doseganju določenih ciljev, pa naj bo mobing, spolno nadlegovanje, itd.

  • Skira 11:03 16.marec 2019.

    Dober kamplc