Slovenija
1326 ogledov

Župan Razkrižja: Nismo vsi Slovenci proti Hrvatom

zastava hrvaška slovenija
1/2
Župan Razkrižja pravi, da ga boli srce, ker se je pet družin odločilo, da se preseli v Slovenijo.

"Najprej želim poudariti, da arbitraža ne sme prinesti razdora med ljudi. Kot župana me boli srce, ker se je pet družin odločilo, da sprejme ponudbo naše vlade in se preseli. Poglejte, to so tako lepe hiše, za katere so ljudje garali celo življenje. Vse življenje, tudi v času Jugoslavije, so nesporno živeli na hrvaškem ozemlju. Tudi danes, ampak problem je čudna, nedorečena meja, ki se je zadnjič spremenila leta 1947. To so labirinti, neka dvorišča nimajo ceste s hrvaške strani, ampak samo s slovenske, tako da so bili celo življenje vezani na Slovenijo," je za hrvaški Večernji list dejal župan občine Razkrižje Stanko Ivanušič.

meja Hrvati in Slovenci! Slovenija V Slovenijo si po arbitraži želi preseliti 16 gospodinjstev

"Z arbitražo nista nič izgubili ne Slovenija ne Hrvaška, izgubili so samo ljudje, ki živijo tukaj in so pričakovali, da se meja malo izravna. Moja želja je, da se vladni komisiji sestaneta tukaj, na terenu, s temi ljudmi in potem morda po svoji vesti sprejmeta odločitev, ki bi bila morda boljša od odločitve arbitražnega sodišča," je dejal Ivanušič.

Piran Arbitraža Slovenija Vlada zagotavlja, da je pripravljena tudi na hrvaške incidente po uveljavitvi arbitraže

Hrvaška občina Štrigova naj bi se sicer priključila na slovensko čistilno napravo, a jo je komunalno podjetje Međimurske vode obvestilo, da slovenska stran zavlačuje in da odstopajo od projekta. "Ne vidim, zakaj tega projekta ne bi izvedli. Vedite, da smo Slovenci vaši prijatelji in da nismo vsi proti Hrvatom," je za hrvaški časnik še dejal župan Razkrižja.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 3
  • Marcel Pravnik 10:11 19.december 2017.

    Mogoče pa bi morala Hrvaška in Slovenija zaupati svojim državljanom in dati pooblastilo lokalni skupnosti, tj. obmejnim občinam, da sami uredijo mejo, saj pravijo, da bi uredili zadevo v 5 minutah.

  • Avatar Bine Prelesnik
    baraba 11:41 18.december 2017.

    Če že Hrvati izobešajo napačno zastavo Slovenije, ni treba , da tudi žurnalovci delate isto napako in objavljate to sliko.

  • Pepe007 10:10 18.december 2017.

    Meja bi se morala vzpostaviti tako, da se državni uradniki z obeh strani primerno obujejo in peš prehodijo mejo. Vidiš naravne ovire in situacijo na terenu. In to bi se moralo zgoditi leta 1992, mogoče 1993. Meje ne moreš narisati na daljavo.

Sorodne novice