Slovenija
45 ogledov

Župana Jankovića zanima nakup KPL

Zoran Janković Špela Mohorič
Mestno občino Ljubljana (MOL) naj bi zanimal nakup Komunalnega podjetja Ljubljana (KPL). Na Cestnem podjetju Ljubljana (CPL), ki je lasnik KPL, to zanikajo, na MOL pa molčijo.

Pred kratkim je na magistratu potekal sestanek z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, da bi bil KPL (njegov lastnik je CPL) naprodaj, pa je predsednik upravnega odbora CPL Stanko Petrič za Finance to izrecno zanikal. Potrdil pa je, da so o tem razmišljali, KPL pa bi prodali le, če ne bi bilo mogoče drugače rešiti CPL.

Jankovića že dolgo zanima nakup KPL, ki ima koncesijo za zimsko službo v MOL, časnik navaja svoje vire. "Celo več. Če do jeseni nakupa ne bo, namerava MOL vzpostaviti novo podjetje, novi KPL, ki bi opravljal zimsko službo," navajajo svoj vir, ki dodaja, da se večinska lastnica CPL, italijanska Patera v lasti Ranka Mimovića, ni udeležila drugega sestanka na magistratu in zato dogovora za zdaj ni.

Cena: 16 milijonov evrov

Neposredni kupec bi bil Javni holding Ljubljana (JHL), v katerem ima MOL 87-odstotni delež. Glede kupnine se omenjata dve možnosti: ali bi za KPL skupaj s 75 odstotki Tovarne asfalta Črnuče (TAČ) odšteli okoli 20 milijonov evrov ali pa naj bi cena za celoten konglometat (CPL, KPL in TAČ) znašala 16 milijonov evrov. Cena je nižja zaradi precejšnjih dolgov CPL, ki ima račune blokirane že tri mesece, KPL pa velja za najbolj zdrav del. Tudi zadnje plače delavcem CPL, ki so grozili s stavko, naj bi bile izplačane iz KPL, potem ko so odstavili direktorja Andreja Koširja, ki naj bi temu nasprotoval.

Komentarjev 3
  • slovenecavt 16:20 22.avgust 2012.

    Ponovno ne objavijo celotnega dopisa režim režim režim

  • slovenecavt 16:19 22.avgust 2012.

    Nobenega komentarja ker spotoma vse brišejo režim

  • slovenecavt 16:18 22.avgust 2012.

    Ponovno oddajam komentar katerega mi uredništvo zavrača. Vse javne ustanove katere plačujemo državljani Slovenije so za javni dobrobit in ne morejo priti v privatno lastnino, saj smo jih finansirali državljani slovenije. Posebno ne morejo priti v roke srbsko okuparskim režimcem ...prikaži več saj ustanovijo podjetje kateri zaračunavajo, dvakratne trikratne ali pa običajno tisočkratne marže podjetjem kateri izvajajo dela, plačujemo pa to državljani. Primer je Lekarna, kjer ima direktor ponarejeno diplomo ponarejeno znanje in ponarejeni IQ. Seveda za tem stojijo sila inteligentni predvsem pa nasilni okupatorji. Ustanovijo podjetje kjer preko svojega podjetja prodajajo lekarni, zato so zdravil cca ticoč do par tisoč dražji izdelki. Nobenden nima pravice javne ustanove si prilastiti kot so energetika elektro KPL itd, plače si lahko izplačujejo samo povprečene kot so v Sloveniji. Vse ostalo je korupcija katere podpira jugo sodni režim, zato se im nič ne zgodi itd itd itdKdaj bo ustanovljena k