Šport
14245 ogledov

15-letnica umrla zaradi telefona

Irina Ribnikova Reševalni pas/Twitter
Reprezentantka v pankraciju je izgubila življenje v kadi.

Mlada ruska športnica Irina Ribnikova je umrla v kopalni kadi, potem ko ji je iz rok zdrsnil telefon, ki ga je imela priključenega na električno omrežje. Tragična smrt je vnovič sprožila opozorila o tovrstnem početju, ki je zaradi uporabe moderne tehnologije prisoten po celem svetu.

sveča plamen Ob slovenski meji Šport V grozljivih okoliščinah umrla nekdanja šampionka

Primer 15-letne Ribnikova namreč ni osamljen. Samo v Rusiji so v zadnjih mesecih poročali še o treh podobnih tragedijah. Februarja je v kopalni kadi v Moskvi umrla 42-letna ženska, ki je želela napraviti sebek oziroma selfie, prav tako februarja je v kadi umrl 17-letnik, ki mu je iz rok padel iPad, v Moskvi pa je življenje iz istega razloga izgubilo tudi 13-letno dekle.

Ribnikova je bila državna prvakinja v disciplini borilnih veščin, ki izvira iz antičnih športov, tako imenovanem vseboju oziroma pankraciju (pankration). Gre za mešanico rokoborbe in boksa oziroma šport, ki so mu v današnjem svetu najbližje MMA - mešane borilne veščine. Je hkrati edini šport antičnih iger, ki nikoli ni bil na sporedu modernih olimpijskih iger.

Ribnikova, ki je bila v Rusiji tudi medijsko izpostavljena zaradi atraktivnega videza, je bila pred nekaj tedni uvrščena v rusko reprezentanco. "Izgubili smo izjemno osebo, mlado, pametno, lepo in prijateljsko. Oboževala je šport in želela je postati svetovna prvakinja," so ji v slovo zapisali znanci na socialnih omrežjih.

sveča plamen Tajski boks Šport 13-letni tekmovalec umrl zaradi udarcev
Komentarjev 7
  • Brane Kacjan 13:25 13.december 2018.

    5 V enosmerne napetosti ne ubije niti mravlje. Če daš 5 V na jezik, se ti kadi žur 24 ur iz ušes. :)

  • zdrej 09:17 13.december 2018.

    Članek brez repa, pa po vej verjetnosti mu pol glave manjka. A lahko kaj več napišete, zakaj so dejansko umrli? Namreč, če pade telefon v vodo, pa tudi če je priključen na polnilec, se ne sme zgoditi prav F*** nič ...prikaži večč drugega, kot telefon pač lahko crkne. Ni velikih tokov (do 2A) in ni velikih napetosti (praviloma 5V ali pa do 12). Skratka avtor pač piše članek, zato da ga. FDV?

  • fiston 00:59 13.december 2018.

    A če gre z vibratorjem v banjo, se to ne more zgoditi ?