Šport
65 ogledov

15.000 ljudi je ploskalo Iztoku Pucu

Borut Puc Pixell/Marko Prpić
Tekma med Zagrebom in Barcelono v rokometni Ligi prvakov je bila v senci spomina na preminulega Iztoka Puca. Rokometni legendi, ki je izgubil bolj z boleznijo, je v Zagrebu v spomin zaploskalo 15.000 ljudi. Naj se podobno zgodi tudi na spominski tekmi 5. novembra v celjskem Zlatorogu.

Poraz Zagreba proti osemkratnemu evropskemu prvaku Barceloni z 30:31 v Ligi prvakov ni bil v ospredju. V zagrebški Areni so se spomnili na umrlega slovenskega rokometaša Iztoka Puca, ki je s hrvaško reprezentanco osvojil zlato olimpijsko kolajno. Na tribunah se je v njegov spomin zbralo 15.000 ljudi, med katerimi je bila tudi Puceva družina.

Zagrebška Arena je pokala po šivih. Goste iz Katalonije so pričakali znani takti pesmi Barcelona Freddija Mercuryja in sopranistke Montserrat Caballé, zatem pa je sledil najbolj emocionalen trenutek, v katerem se je rokometni Zagreb spomnil Iztoka Puca, rokometnega velikana, ki je pred štirimi dnevi izgubil bolj z zahrbtno boleznijo.

Zagreb in Barcelona | Avtor: Pixell/Marko Prpić Pixell/Marko Prpić
"Dragi prijatelji rokometa, prosim vas, da se za trenutek obrnete proti velikemu semaforju," je zbrane v dvorani nagovoril uradni povezovalec Ivica Blažičko, zatem pa je sledil pol minutni video tekme iz leta 1993, ko je Iztok Puc zabil odločilni gol za Zagreb v finalu Lige prvakov proti Wallau. Medtem, ko so si navijači v stoje ogledovali posnetek, je v dvorani vladala smrtna tišina. Sledil je velik poklon in minuto dolg aplavz Pucu, ki je s hrvaško reprezentanco osvojil olimpijsko zlato, z Zagrebom pa evropski naslov.

V dvorani je bila tudi Iztokova družina, sin Borut in soproga Jasenka, navijači pa so razgrnili transparent, na katerem je pisalo "Legende živijo večno".

Komentarjev 2