Šport
57 ogledov

Na pomoč obolelemu Iztoku Pucu

Iztok Puc je trdno prepričan, da so se skupaj z družino odločili pravilno. (Foto www.alesfevzer.com
V svetu, kjer je malo prostora za sočutje in solidarnost, se vendarle najdejo ljudje z obilico čuta za bližnje. Takšna sta tudi Rolando Pušnik in Dragana Jusupović, ki sta se odločila pomagati hudo obolelemu nekdanjemu izvrstnemu rokometašu Iztoku Pucu.

Iztok Puc, eden najboljših slovenskih rokometašev vseh časov, se bori z zahrbtno boleznijo, rakom. Zato se je pri Rolandu Pušniku, nekdaj enemu najboljših vratarjev na svetu, ki zdaj deluje v Katarju, in Dragani Jusupović rodila ideja o zbiranju pomoči, saj zdravljenje veliko stane. Konec oktobra naj bi tako v Celju potekala humanitarna tekma, predvidoma med Celjem Pivovarno Laško in slovensko reprezentanco. Akcijo že podpirajo na Rokometni zvezi Slovenije, v Celju P. L., nekaterih medijih … Več o njej vam bomo predstavili v naslednjih dneh.

Iztok Puc je sicer edini rokometaš na svetu, ki je na olimpijskih igrah nastopal za tri različne reprezentance. Leta 1988 v Seulu je osvojil bronasto kolajno z Jugoslavijo, leta 1996 je bil s Hrvaško – poročil se je namreč s Hrvatico – zlat, leta 2000 pa je bil s Slovenijo v Sydneyju osmi. Svojo kariero je začel v Šoštanju, potem pa nastopal za Borac iz Banjaluke, Zagreb, s katerim je osvojil naslov evropskega klubskega prvaka, Celje Pivovarno Laško in Prule. V zadnjih letih z družino živi v ZDA, predvsem zaradi sina, teniškega igralca Boruta. Športno-nomadsko življenje družine Puc smo pred dobrim letom predstavili tudi na Žurnalu, ko smo z Iztokom opravili obsežen pogovor.