Šport
4648 ogledov

23-letni Srb odprl srce: "Oba starša sta mi umrla za rakom."

aslo đere Epa
Srbski tenisač je ob uspehu kariere spregovoril o tragičnih dogodkih iz zasebnega življenja, ki so zaznamovali njegovo mladost.

Laslo Đere, 37. igralec sveta na lestvici ATP, je postal veliko presenečenje peščenega turnirja serije 500 v Rio do Janeiru. Srbski tenisač je dobro formo nakazal že v udodnem krogu, kjer je v dveh nizih izločil prvega nosilca turnirja in enega najboljših tenisačev na pesku Avstrijca Dominica Thiema.

Tudi v naslednjih krogih je nadaljeval z odličnimi predstavami in se brez izgubljenega niza prebil do prvega finala na ATP Touru. V polfinalu bi se moral pomeriti z najboljšim slovenskim tenisačem Aljažem Bedenetom, ki pa je nastop odpovedal zaradi poškodbe noge.

Aljaž Bedene ATP Šport Bedene predal boj za finale

Đere je za končno lovoriko prestižnega turnirja igral z 18-letnim Kanadčanom Félixom Auger-Aliassimejem in slavil s končnim izidom 6:3, 7:5. S tem je prejel 500 točk za lestvico ATP in ček v višini 369.000 ameriških dolarjev, kar je tretjina njegovega kariernega zaslužka.

Močno je napredoval tudi po lestvici ATP, saj se je z 90. mesta povzpel kar na 37.

Đere je bil zelo čustven ob prvi uvrstitvi v finale ATP turnirja, svoj uspeh kariere pa je posvetil pokojnima staršema. "Mama in oče sta mi umrla za rakom, ko sem bil zelo mlad. Težko je biti brez obeh staršev pri 23 letih. Zelo sem jima hvaležen za vse, kar sta storila zame. Želim si samo to, da bi bila ponosna name," je povedal Đere.

Po zmagi se je še enkrat zahvalil obema staršema in požel bučen aplavz občinstva.

"Pokal posvečam svojim staršem. Mamo sem izgubil pred sedmimi leti, očeta pred dvema mesecema. Moji starši so močno vplivali name. Zaradi njih sem postal to, kar sem. Rad bi se jima zahvalil. Upam, da me gledata."

Laslo Đere

laslo đere | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice