Šport
109 ogledov

Bedene v polfinalu Ria

Aljaž Bedene
Najboljši slovenski teniški igralec bo zaigral v polfinalu turnirja v Braziliji.

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je uvrstil v polfinale turnirja ATP v Rio de Janeiru. Najboljši slovenski igralec na lestvici ATP je v četrtfinalnem dvoboju turnirja z nagradnim skladom 1,78 milijona dolarjev ugnal Bolivijca Huga Delliena s 4:6, 6:2, 6:3.

Bedene je imel v prvem nizu precej žogic za odvzem tekmečevega servisa, a jih ni izkoriščal, to pa je uspelo Bolivijcu že ob prvi takšni priložnosti. Slovenski tenisač je nato izgubil niz. Odlično je zaigral v drugem, ko je zadel svoj prvi servis je celo osvojil 100 odstotkov takšnih točk, Dellien pa je ob koncu niza izgubil še svojo drugo začetno igro.

Tretji niz se je za Slovenca začel slabše, saj je po 12 minutah igre izgubil svoj servis, a je že v naslednji igri uspel izenačiti na 1:1. Pri rezultatu 3:3 je imel Bolivijec dve break žogici, a jih ni izkoristil, kasneje pa je Bedene le prišel do zmage. Tudi v odločilni igri je sicer Delliena grozil z odvzemom servisa.

Slovenski igralec je v Riu v uvodnem krogu premagal tretjega nosilca Italijana Marca Cecchinata, v naslednjem pa še domačina Thiaga Monteira. Proti Bolivijcu, 113. igralcu lestvice ATP, pa je nato za napredovanje 83. igralec sveta potreboval slabi dve uri in pol ter nazadnje dobil njun prvi medsebojni obračun. Z uvrstitvijo v polfinale si je Bedene že zagotovil napredovanje na ATP letvici za okoli 15 mest.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice