Šport
72 ogledov

62 stotink razlike po 28 km

ekipa BMC, kronometer EPA
Moštveni kronometer v 9. etapi Dirke po Franciji so dobili kolesarji ekipe BMC. Ti so za 62 stotink ugnali tekmece iz moštva Sky.

"V idealnem svetu bi osvojili etapo in tudi rumeno majici, a to ni sanjski svet," je po moštvenem kronometru dejal prvi mož ekipe BMC Tejay van Garderen. Američan je s kolegi le za 62 stotink premagal Sky, njegov zaostanek za skupno vodilnim na Touru Chrisom Froomom pa se je tako zmanjšal za sekundo (zaokroženo). Van Garderen je zdaj v skupni razvrstitvi drugi, za Britancem, ki je v kronometru pokazal izjemno moč, pa zdaj zaostaja za 12 sekund. Na skupno tretje mesto se je prebil še en član BMC-ja Belgijec Greg Van Avermaet.

Froome je morda celo nekoliko pretiraval ob narekovanju tempa v zadnjih metrih, saj so sotekmovalci za njim celo nekoliko izgubili stik, ravno tu pa je najverjetneje po zlu šla etapna zmaga moštva Sky. Znova so razočarali predvsem pri Astani, po dnevu počitka pa bo tako branilec naslova Vincenzo Nibali v Pireneje startal s kar zajetnim zaostankom. Ob dobri vožnji ekipe Movistar pa sta lepo napredovala Nairo Quintana in Alejandro Valverde, enako tudi Alberto Contador (Tinkoff Saxo). Contador v skupnem seštevku zdaj zaostaja minuto in tri sekunde, Quintana (Movistar) 1:59 minute, Nibali pa 2:22.

Ameriško moštvo Cannondale Garmin, za katerega kolesari edini slovenski predstavnik na letošnji francoski pentlji Kristijan Koren, je deveto etapo končalo na 12. mestu (+1:29). Koren je pred Pireneji na skupno 30. mestu (+8:35).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.