Šport
73 ogledov

Greipel postal najuspešnejši Nemec

Andre Greipel EPA
Andre Greipel je zmagovalec pete etape dirke po Franciji.

Nemški kolesar, član ekipe, katere glavni pokrovitelj je belgijska državna loterija Lotto, je po drugi dobil še peto etapo Toura, skupno osmo na najprestižnejši večetapni dirki na svetu. S tem je postal najuspešnejši Nemev v zgodovini francoske pentlje, saj ima zdaj eno etapno zmago več od slovitega Jana Ullricha.

"Zahvalil bi se celotnemu moštvu, kajti prav vsi člani ekipe so garali za to zmago. To je bila prva etapa letošnjega Toura, ki se je končala z množičnim sprintom, zanimivo pred mano je bilo še zadnjih 300 metrov, mislil sem si, da so me popolnoma zaprli, a sem opazil luknjo in izkoristil priložnost," je dejal kolesar, ki se ga je kot močnemu in brezkompromisnemu sprinterju prijel vzdevek Gorila. Greipel je še naprej oblečen v zeleno majico vodilnega sprinterja.

Andre Greipel je slavil na preizkušnji v deževnem in vetrovnem vremenu dolgi 189,5 km od Arrasa do Amiensa, ki se je po pričakovanjih končala s skupinskim sprintom. Drugo mesto je pripadlo Slovaku Petru Saganu (Tinkoff-Saxo), tretji pa je bil Britanec Mark Cavendish (Etixx - Quick-Step), ki je nadoknadil zaostanek po težavah s predrto zračnico. Etapo so znova zaznomovali padci, odstopil je Nacer Bouhanni, množični padec na mokrem cestišču pa se je zgodil tudi ob koncu tokratne preizkušnje.

Nemec Tony Martin (Etixx - Quick-Step) je ohranil mesto vodilnega in bo tudi na šesti etapi od Abbevilla do Le Havra (191,5 km) oblečen v rumeno majico. Britanec Christopher Froome (Sky) na drugem mestu skupno zaostaja 12 sekund.

Znova je odlično kolesaril tudi edini slovenski predstavnik na Dirki po Franciji Kristijan Koren, ki je v cilj prišel v času zmagovalca. Osvojil je 26. mesto, enako pozicijo pa drži tudi v skupnem seštevku dirke (+4:40).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.