Šport
544 ogledov

Šok v New Yorku: Veliki zvezdnik morda že po dveh minutah končal kariero!

Aaron Rodgers Jets Bills poškodba NFL Aaron Rodgers je kmalu po začetku tekme odšel z igrišča.
Ameriški supervezdnik je verjetno, po vsega štirih akcijah, že zaključil sezono in morda celo kariero.

V noči na torek po srednjeevropskem času je bila odigrana zadnja tekma uvodnega tedna lige NFL, ko so New York Jets gostili Buffalo Bills.

Jets, pregovorno ena najslabših franšiz lige, so pred začetkom sezone v svoje vrste zvabili legendarnega Aarona Rodgersa, dolgoletnega podajalca moštva Green Bay Packers.

Rodgers naj bi zeleno-bele iz "velikega jabolka" popeljal do boja za naslov, potem ko so Jets že prej imeli odlično obrambo, a sila skromne predstave podajalca Zacha Wilsona so jih ovirale do te mere, da se niso uvrstili v končnico.

Letos decembra bo Rodgers, eden najbolje plačanih športnikov v ZDA, dopolnil 40 let. Pogodbo ima podpisano za letošnjo in prihodnjo sezono. A zdi se, da Reaktivci ne bodo mogli računati na njegove usluge.

Na začetku prve četrtine, v šele četrti akciji domačih na tekmi proti Bills, se je skozi skromno ofenzivno linijo New Yorka do Rodgersa dokopal defenzivni linijski igralec Buffala Leonard Floyd in ga spravil na tla.

Rodgers je sprva vstal, a potem spet sedel na zelenico. Zdravstveno osebje mu je pomagalo do roba igrišča, po obisku medicinskega šotora pa so zvezdnika odpeljali s prizorišča.

Najprej so sporočili, da je utrpel poškodbo gležnja in da se bo morda še vrnil v igro, toda že kmalu so dodali, da ga navijači na tekmi gotovo ne bodo več videli.

"Ne kaže dobro"

Po srečanju se je začelo šušljati, da je Rodgers utrpel hujšo poškodbo Ahilove tetive. Danes bodo opravili natančnejše preglede, potem ko rentgen ni pokazal ničesar načetega na gležnju. 

"Ni videti dobro. Ne kaže dobro," je o poškodbi po tekmi dejal glavni trener Jets Robert Salah. Več informacij ni podal, zato pa so dodatne podrobnosti kmalu pridobili iznajdljivi ameriški novinarji.

Jets so srečanje vseeno dobili, kar je bilo precej presenetljivo, saj Buffalo velja za enega favoritov konference AFC in divizije AFC vzhod. 

Jets so slavili po podaljšku z 22:16, za kar je bil s tremi prestreženimi podajami najbolj zaslužen Jordan Whitehead. V podaljšku je z odločilnim vračanjem žoge za touchdown zablestel novinec Xavier Gipson.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.