Šport
17 ogledov

ACH nadigral Calcit; diši po 10. naslovu

ach volley asse lennik stožice Saša Despot
Branilci naslova državnih odbojkarskih prvakov, igralci ACH Volleyja, so gladko dobili prvo finalno tekmo letošnjega prvenstva. V ljubljanski hali Tivoli so s 3:0 (20, 15, 18) ugnali Calcit Volleyball, ki jim za razliko od polfinalnih tekmecev, odbojkarjev Panvite Pomgrada, ni nudil pravega odpora.

Sodeč po prvi finalni tekmi ACH Volley ne bi smel imeti težav, da ubrani naslov in da se veseli jubilejne desete domače prvenstvene lovorike. Če se je v polfinalu mučil proti Sobočanom, pa proti Kamničanom ni imel prav nobenih težav, v ponovitvi lanskega finala je gladko prišel do vodstva z 1:0 v zmagah. Varovanci Luke Slabeta so bili precej boljši tekmec, že na začetkih nizov so pokazali, da želijo hitro rešiti vprašanje zmagovalca.

Slabe: ''Finale še zdaleč ni odločen''

"Šok terapija Panvite ni bila več prisotna, saj je od te tekme minilo že veliko časa. Igrali smo kar solidno. Če sem v kakšnem elementu pričakoval malenkost boljšo igro, je bil to sprejem, saj Kamničani danes niso dobro izvajali začetnih udarcev. V vseh drugih elementih smo bili boljši. Vem, da bo Calcit že naslednjo finalno tekmo igral bolje in finale še zdaleč ni odločen," je povedal trener Luka Slabe.

V prvem nizu so odbojkarji ACH s servisi Milana Rašića prišli do vodstva s 5:0, ki ga niso več izpustili z rok. Pri izidu 10:12 je kazalo, da so se gosti, ki so igrali brez poškodovanega korektorja Matjaža Sušca, vzpostavili ravnotežje in da bodo enakovredni tekmeci, a so Ljubljančani po pol minute odmora stvari hitro spet postavili na svoje mesto. S tremi zaporednimi točkami so spet ušli na varno razdaljo, ki je niso več spustili iz rok.

Gostom v prvem nizu ni pomagal niti 83-odstoten sprejem, saj ga niso dopolnili z natančnimi napadalnimi akcijami. V drugem nizu pa so popustili tudi pri sprejemanju začetnih udarcev domače ekipe, ki je to znala kaznovati. Že na prvi tehnični odmor so odšli s petimi točkami prednosti, gostujočemu trenerju Marku Brumnu pa niso pomagale niti menjave, ki jih je opravil, saj so domači predvsem po zaslugi Moryja Sidibeja - na korektorskem mestu je spet dobil prednost pred Alenom Šketom, prednost le še povečali.

Kamničani so na začetku tretjega niza po točki Jana Pokeršnika sicer edinkrat povedli, toda že ob tehničnem odmoru so zaostajali za tri točke. Še naprej so imeli težave s servisom, ki je bil premalo prodoren, zato Ljubljančani niso imeli večjih težav z organizacijo napadov. Do izida 10:12 so Brumnovi varovanci še držali korak z ljubljansko ekipo, toda nato so imeli težave s sprejemom na servis Jana Klobučarja in po štirih zaporednih točkah domače ekipe je bila tekma bolj ali manj odločena. Druga finalna tekma končnice bo na sporedu v četrtek ob 18.30 v kamniški športni dvorani.

Brumen: ''Bili so boljši''

"Igrali smo pod svojimi zmožnostmi, tekmec pa je igral solidno. Bili so boljši. Ne samo na mestu korektorja, pač pa tudi na prvem tempu, kjer so igrali zelo dobro, pa tudi mi smo naredili preveč napak na sprejemu servisa, da bi jim lahko bili enakovredni. Potrebujemo idealen sprejem, tega pa danes ni bilo dovolj. Vsaj ne toliko, kot bi si ga želel,'' pa je povedal Marko Brumen, trener Calcita.

Državno prvenstvo, finale, 1. tekma:

ACH Volley : Calcit Volleyball 3:0 (20, 15, 18) /1:0/

// - izid v zmagah, igrajo na tri dobljene tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.