Šport
120 ogledov

ACH Volley je odprl dvoboje med elito

ACH Volley Profimedia
Za uvod odbojkarske lige prvakov poraz ACH Volleyja.

Slovenski odbojkarski prvaki, ekipa ACH Volleyja, so v prvem krogu lige prvakov v gosteh pričakovano izgubili proti prvemu favoritu skupine E, Perugii. Eni največjih favoritov za končno zmago v ligi so pokazali, da imajo široko klop, z mešano postavo so Ljubljančane premagali s 3:0 (19, 16, 19).

Tekma, ki so jo domači odigrali brez prvega zvezdnika Simoneja Giannellija, najkoristnejšega igralca letošnjega svetovnega prvenstva, ki ga je uspešno zamenjal slovenski reprezentant Gregor Ropret, in še nekaterih pomembnih igralcev, ni imela veliko rezultatske negotovosti. Italijani so pokazali, da so veliko boljši serverji, ljubljanski sprejem je imel velike težave, ki so se pokazale tudi pri rezultatu.

Pri servisih sta bila razpoložena predvsem ukrajinski reprezentant Oleg Plotnickij, ki je svojo kakovost pri izvajanju začetnih udarcev pokazal že na četrtfinalnem obračunu svetovnega prvenstva proti Sloveniji, in poljski reprezentant Kamil Semeniuk.

Plotickij je bil s 16 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme, dosegel je tudi pet asov, z dvema asoma in blokom pa se je izkazal tudi Ropret. ACH Volley posebno učinkovitega igralca ni imel, devet točk je dosegel Nikola Gjorgiev, osem pa Alen Šket.

ACH Volley | Avtor: Profimedia Profimedia

Ljubljančani bodo naslednjo tekmo lige odigrali 16. novembra, ko bo v Tivoliju gostoval nemški Düren.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice