Šport
181 ogledov

Naši prvaki danes proti eni najmočnejših ekip sveta in odličnemu Slovencu

Ach Volley Alen Hadžić
ACH Volley Ljubljana za uvod v Ligo prvakov proti sloviti Perugii.

V sredo, 9. 11., ob 20.00 odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana čaka prva tekma skupinskega dela elitne Lige prvakov, na kateri se bodo pomerili z enim najboljših moštev na svetu in prvim favoritom skupine, italijansko Sir Sicoma Monini iz Perugie.

Oranžni zmaji so na gostovanje odšli v ponedeljek, po še zadnjem opravljenem dopoldanskem treningu v Hali Tivoli, od koder so z avtobusom potovali do Perugie. Stanje v ekipi Ljubljančanov je brez posebnosti, saj so trenerju Radovanu Gačiču na voljo vsi igralci. Prvi preizkus dvorane je odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana čakal že na torkovem večernem treningu, danes v dopoldanskem terminu pa bodo imeli še drugi trening pred večerno tekmo.

Nasprotnik, ekipa Sir Sicoma Monini Perugia ima v svojih vrstah številne zvezdnike, med drugim najkoristnejšega igralca letošnjega svetovnega prvenstva, ki sta ga gostila Slovenija in Poljska, Simonea Giannellija, kubanskega sprejemalca s poljskim potnim listom Wilfreda Leona ter njegovega reprezentančnega soigralca Kamila Semeniuka, najkoristnejšega igralca lanske izvedbe Lige prvakov.

V ekipi iz osrednje Italije igra tudi slovenski reprezentančni podajalec Gregor Ropret, ki je v preteklosti zastopal barve ACH Volleyja ter bil zraven ob vseh največjih uspehih slovenske reprezentance, leta 2021 pa je bil imenovan za najboljšega podajalca evropskega prvenstva.

Radovan Gačič | Avtor: Alen Hadžić Alen Hadžić

"Zavedamo se, da je Perugia izrazit favorit na uvodni tekmi Lige prvakov. Ravno zato lahko igramo sproščeno in pokažemo svojo najboljšo igro. Kaj bo to pomenilo pri končnem izidu pa bomo videli," je o pričakovanjih pred tekmo spregovoril trener Gačič, ki je poleti prevzel vodenje najuspešnejše slovenske odbojkarske ekipe.

"Začenja se najelitnejše tekmovanje v klubski odbojki, ki ga že z veseljem pričakujemo. V mesecu novembru nas čakajo kar tri izjemno pomembne tekme v Ligi prvakov, od tega dve doma pred našimi navijači," pa je pred prvo letošnjo evropsko tekmo izjavil Jani Kovačič, najboljši prosti igralec evropskega prvenstva 2019.

Oranžni zmaji, ki se v ligo vračajo po letu premora, lahko v Perugii nastopijo povsem neobremenjeni. Za njih bo s psihološkega vidika to zagotovo najlažja tekma, na kateri ne bodo imeli česa izgubiti. Seveda italijanskemu podprvaku priznavajo vlogo favorita, poskušali pa bodo drago prodati svojo kožo in če se jim ponudi priložnost, tudi presenetiti.

Perugia je sicer po šestih krogih italijanskega prvenstva še brez poraza, minuli teden pa je dobila tudi italijanski superpokal, v katerem se je v finalu v Cagliariju Civitanovi z izidom 3:2 oddolžila za poraz v lanskem prvenstvenem finalu.

Toda tudi ljubljanski odbojkarji v ligo prvakov vstopajo z dobro popotnico. Dobili so vse tri tekme srednjeevropske lige, v državnem prvenstvu so doslej izgubili le točko, to so predvsem zaradi slabšega pristopa na začetku oddali v Kranju. Njihov kader je od lani nekoliko spremenjen, a naj bi bil dovolj močan, da se bo potegoval za drugo ali tretje mesto, ki po predtekmovanju lige prvakov zagotavlja nadaljevanje evropske sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice