Šport
1014 ogledov

Menjava obrnila ritem prvega niza

Slovenska odbojkarska reprezentanca Volleyballworld
Tekma za tretje mesto na svetu. Slovenija ali Brazilija?

Slovenski odbojkarji se za bronasto medaljo merijo z Brazilijo, ki ima v svojih vitrinah po tri zlate kolajne na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih.

Reprezentanci Brazilije in Slovenije sta se letos že pomerili. Na uvodnem turnirju lige narodov v Braziliji so domači zmagali s 3:1, a ne eni ne drugi niso bili popolni, Slovencem so manjkali Tine Urnaut, Klemen Čebulj in Dejan Vinčić.

Brazilija je sicer ekipa, ki že dolgo časa igra skupaj, na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih je izgubila v finalu, obakrat proti Poljski. Ima odličnega podajalca Bruna, njihova glavna napadalca sta Lucarelli in Yoandy Leal, slednji, odbojkar Piacenze, je nekoč igral za kubansko reprezentanco, leta 2015 pa dobil brazilsko državljanstvo in začel igrati za Brazilijo. Med zvezdnike zagotovo sodita tudi korektor Wallace in bloker Lucas.

Po izenačenem začetku prvega niza je do prve občutne prednosti prišla Slovenija. Ob vodstvu naših z 12:8 se je brazilski selektor odločil za menjavo organizatorja igre. Brazilija je prišla do izenačenja na 15. točki in slovenska klop je zahtevala minuto odmora. Tudi po njej je Lucas nadaljeval z odličnim serviranjem in Južnoameričanmi so, kljub vstopu Roka Možiča, prišli do preobrata ter vodstva z 18:15. To je botrovalo novi slovenski minuti odmora. Po sedmih zaporednih točkah se je brazilska serija le ustavila. Za dodatno razliko je z dobrimi servisi poskrbel Bruno in prvi niz se je nagnil v brazilsko korist (18:25).

Več o dogajanju v nadaljevanju tekme TUKAJ. 

SP v odbojki, tekma za tretje mesto:

Slovenija - Brazilija -:- (18:25, -:-, -:-)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice