Šport
1126 ogledov

Selektor optimističen, igralec kritičen: "Tudi če bi igrali še tri nize..."

Slovenska odbojkarska reprezentance Profimedia
Selektor in slovenski igralci so po porazu v polfinalu svetovnega prvenstva strnili svoje misli.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je izgubila polfinale svetovnega prvenstva proti Italiji z 0:3 ter bo tako danes ob 18:00 igrala tekmo za tretje mesto proti Braziliji. Kljub temu da je Slovenija enkrat izgubila tudi v skupinskem delu (proti olimpijskim prvakom Francozom z 2:3), je tokrat prvič naletela na resnično boljšega tekmeca, kar so vsi člani reprezentance po koncu tudi častno priznali.

"Italija je bila boljša, ker ni delala napak. Mi pa smo jih delali. O tem smo se pogovarjali, da jim ne smemo dovoliti preveč priložnosti. Pred tem še nismo imeli takšne tekme. Čeprav smo delali napake, je naša ekipa vedno imela moč, da je nasprotnika ujela. Italiji smo ponudili veliko napak, pa smo še vedno lahko igrali z njo. To govori o kakovosti naših fantov in to vedno poudarjam. Da igrajo ekipno, ne individualno, to pa bo pomembno tudi na naslednji tekmi," gleda optimistično naprej slovenski selektor Gheorghe Cretu.

Slovenska odbojkarska reprezentance | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenija se je v Katovicah tudi prvič na letošnjem prvenstvu morala znajti brez prave navijaške podpore, potem ko je imela vse do polfinalne tekme bučno podporo v domačih Stožicah. Tudi to se je poznalo na tekmi proti Italiji, saj naši odbojkarji niso imeli nikogar, ki bi jih ponesel v težkih trenutkih. 

"Vsi smo upali, seveda. Šli smo v tekmo z mislijo, da poskušamo zmagati. Vedeli smo, da Italijani igrajo fantastično. Mi pa smo sploh na začetkih nizov igrali z napakami, podarjali smo jim točke. Potem smo dajali vse od sebe, da smo jih ujeli, a so bili nepopustljivi, boljši, igrali so brez napak in to je res težek poraz. Mogoče bi bilo drugače, če bi igrali v Stožicah, ko bi nas poneslo občinstvo. Ni bilo prave ekipne igre in energije, a to je tudi zasluga Italije, ki nam ni dala dihati niti sekundo," je po tekmi priznal Gregor Ropret, kateremu je tokrat pripadla vloga prvega organizatorja igre slovenske reprezentance.

Slovenska odbojkarska reprezentance | Avtor: Profimedia Profimedia

"Proti Italijanom moraš igrati praktično brez napake. Izkoristili so vsako našo napako. Sprejem je bil tam-tam, a so visoke žoge bolje zaključevali in se ščitili. Nam je še dosti manjkalo. Prišli smo blizu izenačenja, a so nam spet ušli. Bilo je težko loviti rezultat, na začetku smo jim pustili preveč, tako da so ušli. Pri 17:17 v tretjem nizu smo mislili, da zdaj pa imamo možnost, ampak je nismo vzeli. Pojavile so se napake, ni bilo prave energije. Moramo čim prej pozabiti na to tekmo, čaka nas še ena," pa je poraz proti Italiji videl Jani Kovačič.

A če je bilo pri ostalih igralcih ter predvsem selektorju zaznati še nekaj optimizma, je bil najbolj neposreden Dejan Vinčić, ki proti Italiji prvič na tem prvenstvu ni začel v prvi postavi Slovenije. "Ne vem, če smo bili res blizu. Če bi igrali še tri nize, ne vem, če bi dobili kakšnega. A to je bilo predvsem zaradi njihove igre. Res so bili fenomenalni, vsakič, ko smo jih pritisnili s servisom, so odigrali v naš blok in zaključili z drugim napadom. Vedeli smo, na kakšen način igrajo, a so bili preprosto boljši. Italijani ti ničesar ne bodo dali zastonj, vsaka neumnost, vsaka napaka je štela dvojno in na žalost smo jih naredili preveč," je zaključil slovenski podajalec.

Italijanska odbojkarska reprezentanca Naslednji nasprotnik Šport Neverjetno, kako so Italijani govorili o slovenski reprezentanci Gregor Ropret Junak iz ozadja Šport Neopevani slovenski junak začuden: "Enostavno ne razumem..." Tonček Štern Po novo zmago Šport "Poskušali se bomo maščevati" Slovenska odbojkarska reprezentanca Pokazali veličino Šport Odziv nasprotnikov: "Slovenija si zasluži medaljo! V to ne dvomim!" Ugis Krastins Pogovor s trenerjem Šport Naslednji nasprotnik: "Ukrajincem smo prinesli sanje, katerim lahko sledijo" Timofej Polujan Jevgenij Kisiljuk Proti starim znancem Šport Na poti nam stojita bivša asa slovenske lige: "Zgodovinski dan za Ukrajino!" Alen Pajenk "Začneš mu zaupati" Šport Tako si je selektor prislužil zaupanje: "Na koncu spoznaš, da je imel prav" Nemška odbojkarska reprezentanca Odziv nasprotnika Šport Nemški zvezdnik: "Slovenija je pravo darilo odbojki!" Tine Urnaut Video Šport Neverjetno, kaj so Stožice pripravile kapetanu Urnautu! Ko 11.000 ljudi ...
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice