Šport
4392 ogledov

Tako si je selektor prislužil zaupanje: "Na koncu spoznaš, da je imel prav"

Alen Pajenk Profimedia
Odlični slovenski osrednji bloker Alen Pajenk se že veseli prihodnje tekme v Stožicah, obenem pa je prepričan, da se bo Slovenija na novega nasprotnika dobro pripravila, saj novi selektor ničesar ne prepušča naključju.

Slovenske odbojkarske reprezentance si praktično ne moremo predstavljati brez odličnega osrednjega blokerja Alena Pajenka, ki je bil del slovenske ekipe ob vseh njenih največjih uspehih. Tako kot vsakič, je nezamenljiv del naše reprezentance tudi na letošnjem domačem svetovnem prvenstvu, na katerem je Slovenija z uvrstitvijo v četrtfinale izpisala nov list svojih izjemnih uspehov.

Jan Kozamernik "Smo mojstri Stožic" Šport Po zgodovinskem dosežku: "Ne, tu se ne mislimo ustavljati!"

A pot do osmerice najboljših na svetu ni bila lahka, saj so morali naši junaki vsega štiri dni po prvi tekmi znova premagati reprezentanco Nemčije, ki sodi v sam vrh in za katero se je vedelo, da bo na drugi tekmi povsem drugačen nasprotnik, kot je bila na prvi. Slovenija je tokrat po dveh suvereno dobljenih setih izgubila tretjega, a se je uspela pobrati v četrtem in dokazati, da je boljši nasprotnik od Nemčije.

"Tudi prva dva seta nista bila tako lahka, kot je mogoče izgledalo. Začeli so namreč silovito. Mi smo to pričakovali, da se bo na igrišču pojavila 'boljša Nemčija'. Nato pa je sledil naš padec proti koncu tretjega niza, a smo se uspeli pobrati v četrtem ter domov pripeljati zmago," je pojasnil 36-letni Mariborčan.

Alen Pajenk | Avtor: Profimedia Profimedia

Pred drugo tekmo v vsega petih dneh z istim nasprotnikom se Slovenci tokrat niso toliko obremenjevali s tekmeci, temveč predvsem s svojo igro, obenem pa so se zavedali, da bodo Namci tokrat igrali drugače. "Tokrat smo se bolj osredotočili in si pogledali našo igro, oziroma kaj še lahko izboljšamo. Še posebej v tistih trenutkih, ko so bili nasprotniki na prvi tekmi dobri in uspešni. Predvsem pa smo se pripravili na tisto 'močno Nemčijo', katero smo pričakovali že na prvi tekmi."

Selektor Nemčije Micha Winiarski je tokrat uporabil marsikateri trik, med drugim ni v igro poslal svojega velikega zvezdnika Christiana Fromma, ki se je na prvi tekmi izkazal za šibkega člena, toda Slovenije kljub vsemu ni uspel premagati.

Nemška odbojkarska reprezentanca Odziv nasprotnika Šport Nemški zvezdnik: "Slovenija je pravo darilo odbojki!"

"Ja, tokrat so bili v igri drugi sprejemalci. Prav tako so zelo veliko menjali. Mislim, da je s tem njihov slektor zadel v polno, kar se je poznalo tudi na sami igri in rezultatu. Niso pa nas presenetili, saj smo vedeli, da bodo s servisom bolj pritiskali. Tudi mi smo bolj pritiskali, saj gre za tekmo na izločanje in smo res morali dati vse od sebe. Pri tem pa se delajo napake."

Tekma pa je bila drugačna še z enega vidika. Skupinska tekma proti Nemčiji še ni nosila toliko tega na kocki. Zdaj pa je šlo za tekmo na izločanje. Ena slaba tekma, pa je prvenstvo končano. "Zaradi tega je bila tokratna tekma za nas nekoliko težja, ampak predvsem podzavestno. 'Živčki' namreč naredijo svoje, ampak mislim, da smo vsi dovolj stari, vsi smo profesionalci, da znamo to odmisliti ter tega ne prikazati na igrišču."

Alen Pajenk | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenija se je z zmago nad Nemčijo uvrstila v četrtfinale, kjer ji bo nasproti stala reprezentanca Ukrajine, ki je skupinske dvoboje igrala na Poljskem. Z drugimi besedami, ni še občutila, kakšen pekel pričarajo Stožice. "Zadnje tri tekme, pa tudi na tisti s Kamerunom, nam vedno dodajo enega do dva igralca na igrišče. Res je pravi užitek igrati v Stožicah in prepričan sem, da bo tako tudi naprej," je prepričan član grškega Olympiacosa.

Ukrajinci so sicer s svojo zmago nad Nizozemsko dobro presenetili odbojkarski svet, saj so mnogi že videli, kako se bosta v četrtfinalu pomerili Slovenija in Nizozemska, katero Pajenk in druščina že zelo dobro poznajo. Toda Ukrajina je povsem pometla z Nizozemsko ter se zanesljivo uvrstila med osem najboljših na svetu, kar je njen največji dosežek vseh časov. "Nizozemce bi dokaj dobro poznali, medtem ko so Ukrajinci dokaj novi na največji sceni. Ampak ne glede na to, koga imamo na drugi strani, bomo dali vse od sebe in verjamem, da jim bo zelo težko," se četrtfinalnega obračuna že veseli Pajenk. Na novega nasprotnika pa bo Slovenija zagotovo odlično pripravljena.

Jani Kovačič Nič od maščevanja Šport "To bo šok, za katerega upam, da jih bo drago stal!"

Novi selektor Gheorghe Cretu, ki je po neuspešni ligi narodov pod Avstralcem Markom Lebedewem povsem prebudil naše fante in jih dvignil na njihov pravi nivo, velja za pravega ljubitelja videoanaliz nasprotnikove igre. Zapičil naj bi se v vsak detajl, Slovenijo pa je do sedaj odlično pripravil na vsakega nasprotnika. "Na papirju imamo razložene določene nasprotnikove akcije, potem pa nam te še podrobno analizira na posnetkih. Ko smo na igrišču videli, da vse to, na kar nas je pripravil, resnično drži, smo mu začeli popolnoma zaupati. Na koncu spoznaš, da ima trener prav. Resnično gre v detajle, ki jih res dobro preuči."

Slovenija je sicer z uvrstitvijo med osmerico najboljših že izpolnila svoj osnovni cilj, ki je bil izboljšanje najboljše uvrstitve na svetovnih prvenstvih, ko so pred štirimi leti končali na 12. mestu. Tu pa se Slovenija ne namerava ustavljati. "Bilo bi malce čudno, če bi se tu kar zadovoljili in ustavili. Še posebej pred takšnimi gledalci, kot jih imamo. Na naslednji tekmi bomo dali vse od sebe, če pa bojo nasprotniki boljši, jim bomo zaploskali," je pogovor zaključil trikratni evropski podprvak.

Tine Urnaut Video Šport Neverjetno, kaj so Stožice pripravile kapetanu Urnautu! Ko 11.000 ljudi ... Gheorghe Cretu "Kaj vam ni jasno?" Šport Cretu po tekmi besen: "Kaj mislite, da bomo zmagovali kar s 3:0?" Gregor Ropret Pred osmino finala Šport "Najbolj sem vesel, če mi sploh ni treba vstopiti v igro ..." Gheorghe Cretu Selektor pojasnil Šport Cretu: "Vinčića nisem zamenjal, ker bi igral slabo. Zamenjal sem ga, ker..." Slovenska odbojkarska reprezentanca "Dobrodošli v pekel" Šport "Vsem sem napovedal suvereno zmago s 3:0!" Slovenska odbojkarska reprezentanca SP v Stožicah Šport Za Slovenijo navijal tudi svetovni prvak: "Tu je še huje kot v Planici!" Dejan Vinčić Po menjavi Šport Vinčić razkril, kaj se je dogajalo med njim in selektorjem po tekmi s Francijo Lukas Kampa Ni se zadrževal Šport Nemški zvezdnik besen po porazu s Slovenijo: "Povem vam, kdo je glavni krivec!" Andrea Giani Francoski selektor Šport Giani: "Stvar je bila odločena. Zato je Slovenija izgubila peti set..." Matija Pleško SP v odbojki Šport Slovenska odbojkarska legenda: "To pa našim fantom zavidam!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice