Šport
12762 ogledov

"To bo šok, za katerega upam, da jih bo drago stal!"

Jani Kovačič Profimedia
Čeprav Ukrajina na papirju ne izgleda pretežek nasprotnik, Jani Kovačič opozarja, da tekma ne bo niti najmanj lahka, se pa zanaša na atmosfero Stožic.

Slovenska reprezentanca v odbojki je izpolnila svoj osnovni cilj. Na domačem svetovnem prvenstvu, ki ga gosti skupaj s Poljsko, se je prebila v četrtfinale, s čimer je že izboljšala dosedanji najboljši izid, ko je pred štirimi leti končala na 12. mestu.

Jan Kozamernik "Smo mojstri Stožic" Šport Po zgodovinskem dosežku: "Ne, tu se ne mislimo ustavljati!"

Mesto med najboljšo osmerico si je zagotovila z zmago nad Nemčijo, s katero se je morala pomeriti še drugič v zgolj nekaj dneh. A čeprav je prvo tekmo Slovenija dobila s prepričljivih 3:0, naloga ni bila niti najmanj enostavna.

Nemčija namreč že leta velja za eno najboljših evropskih reprezentanc in Slovenci so morali pokazati vse svoje znanje, da so se z zmago s 3:1 uvrstili med osem najboljših reprezentanc na svetu.

Jani Kovačič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vedeli smo, da ne bo tako lahko, kot je bilo v skupini. Prepričani smo bili, da bodo Nemci izkoristili vsako najmanjšo priložnost, ki jim jo bomo ponudili. V tretjem setu smo jim jih nato podarili preveč. Sploh ni bilo toliko to, da bi Nemci zdaj začeli igrati bolje, preprosto so zavohali našo kri. Začutili so, da smo mi nekoliko padli in so to izkoristili. Dobro je, da smo v četrtem setu stopili skupaj ter dokazali, da tudi ko nam je težko, se znamo pobrati in pripeljati takšno tekmo do konca," je potek tekme, ki je prvič v zgodovini popeljala Slovenijo v četrtfinale svetovnega prvenstva, opisal odlični slovenski libero Jani Kovačič.

Nemška odbojkarska reprezentanca Odziv nasprotnika Šport Nemški zvezdnik: "Slovenija je pravo darilo odbojki!"

Slednji je poudaril, da se je bilo tudi težko pripraviti na nasprotnika, katerega si pred dnevi tako suvereno nadigral, saj so bili naši fantje prepričani, da bodo Nemci zagotovo marsikaj spremenili pred drugim dvobojem.

"Na videoanalizi smo si pogledali še neke dodatne pomanjkljivosti v njihovi igri, katere so postale očitne po prvi tekmi. Smo se tudi tako pripravljali, da smo nekako računali, kaj bodo pred novo tekmo spremenili, in kako se moramo mi na to prilagoditi. Tako da smo vedeli, da ne bo šlo za enako tekmo. Največja razlika glede na prvo tekmo pa se je pojavila v tretjem setu, ko so začeli resnično pritiskati s servisom," je najboljši libero evropskega prvenstva 2019 izpostavil glavno razliko med obema tekmama.

Jani Kovačič | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenija se je na Nemčijo na koncu dobro pripravila, pa čeprav jo je nemški selektor poizkusil presenetiti in ni želel v igro poslati morda celo svojega največjega zvezdnika Christiana Fromma, na katerega so se v prvi tekmi Slovenci takoj spravili s servisi in ga izločili iz igre že po prvem setu.

"Mogoče smo res pričakovali, da bo začel, ampak vemo, da so vsi njihovi štirje sprejemalci na visokem nivoju. Ni važno, kdo začne, vsak naredi svoje. Tokrat so veliko menjali in potem v tretjem nizu našli tisto postavo, ki je igrala zelo dobro. Ampak na srečo smo lahko odgovorili tudi nanjo," je pojasnil odbojkar, ki bi po izjemni klubski sezoni z ACH Volley rad sezono zaključil še z velikim reprezentančnim uspehom.

Gheorghe Cretu "Kaj vam ni jasno?" Šport Cretu po tekmi besen: "Kaj mislite, da bomo zmagovali kar s 3:0?"

Slovenija je slednjega že dosegla z uvrstitvijo med osem najboljših, toda zdi se, da je sposobna še dosti več. V četrtfinalu jo namreč čaka Ukrajina, ki je na papirju zagotovo najslabša ekipa izmed vseh, ki so se zaenkrat uvrstile med osem najboljših. A tudi Ukrajinci so tu povsem zasluženo, saj so v osmini finala pometli z do takrat še neporaženimi Nizozemci.

Jani Kovačič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Pričakoval sem zelo težko tekmo, ker sta obe ekipi zelo kvalitetni. Oboji imajo dva, tri igralce, ki delajo razliko. Ampak mogoče smo res imeli srečo, saj sta to na papirju morda res najslabši ekipi, ki bi ju lahko dobili za nasprotnika v četrtfinalu," je ocenil Kovačič, ki je sicer imel željo Nizozemcem vrniti za nedavni poraz, a bo po zmagi Ukrajine ta ostala neuslišana. "Z Nizozemci smo nedavno igrali v ligi narodov in bi se jim želeli maščevati za tisti poraz. Mislim namreč, da v tisti ligi narodov nismo bili pravi, da nismo prikazali svojih pravih predstav. Tokrat bi bilo drugače."

Gregor Ropret Pred osmino finala Šport "Najbolj sem vesel, če mi sploh ni treba vstopiti v igro ..."

Toda čeprav je večina strokovnjakov pričakovala dvoboj med Slovenijo in Nizozemsko za mesto med četverico na zaključnem turnirju v Katowicah, od slednjega ne bo nič. Slovenija bo namreč na svoji poti do zgodovinskega uspeha morala obračunati z Ukrajino, ki je prvi del turnirja odigrala na Poljskem in se ji niti ne sanja, kakšen pekel jo v sredo čaka v Stožicah.

"Naš četrtfinalni nasprotnik še ni doživel polnih Stožic. Zagotovo bo to zanje tak šok, kot je bil recimo na prvi tekmi za Nemce. Na drugi tekmi so že vedeli, kaj lahko pričakujejo in so zagotovo zato tudi drugače igrali. Naši naslednji nasprotniki pa tega še ne poznajo. To bo zagotovo šok, ki upam, da jih bo drago stal!" je pogovor za Žurnal24 zaključil eden najboljših liberov na svetu.

Matija Pleško SP v odbojki Šport Slovenska odbojkarska legenda: "To pa našim fantom zavidam!" Andrea Giani Francoski selektor Šport Giani: "Stvar je bila odločena. Zato je Slovenija izgubila peti set..." Lukas Kampa Ni se zadrževal Šport Nemški zvezdnik besen po porazu s Slovenijo: "Povem vam, kdo je glavni krivec!" Dejan Vinčić Po menjavi Šport Vinčić razkril, kaj se je dogajalo med njim in selektorjem po tekmi s Francijo Slovenska odbojkarska reprezentanca SP v Stožicah Šport Za Slovenijo navijal tudi svetovni prvak: "Tu je še huje kot v Planici!" Slovenska odbojkarska reprezentanca "Dobrodošli v pekel" Šport "Vsem sem napovedal suvereno zmago s 3:0!" Gheorghe Cretu Selektor pojasnil Šport Cretu: "Vinčića nisem zamenjal, ker bi igral slabo. Zamenjal sem ga, ker..." Tine Urnaut Video Šport Neverjetno, kaj so Stožice pripravile kapetanu Urnautu! Ko 11.000 ljudi ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice