Šport
27713 ogledov

Slovenci nezadovoljni: "Vodilne pri FIVB bi bilo potrebno vprašati..."

Slovenska odbojkarska reprezentanca Profimedia
Slovenci imajo po težkem porazu z Italijo zelo malo časa za pripravo na Brazilce.

Slovenskim odbojkarjem na svetovnem prvenstvu ni uspel veliki met. V Katovicah so izgubili polfinalni obračun z Italijo, a še vedno lahko osvojijo zgodovinsko kolajno. V boju za bron se bodo danes že ob 18. uri merili še z eno veliko reprezentanco, brazilsko, ki ima v svojih vitrinah po tri zlate kolajne na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih.

Po sobotnem porazu z Italijo (0:3) je bilo poleg vprašanja o kakovosti Italije in slabši predstavi Slovenije, reprezentanti so po vrsti priznavali, da so si njihovi tekmeci zmago zaslužili, v ospredju tudi že razmišljanje o današnji tekmi. Za pripravo nanjo imajo slovenski odbojkarji manj kot 24 ur časa, saj so sobotni polfinale končali šele ob 22.30.

Jani Kovačič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Poskušali se bomo čim bolj regenerirati, se osredotočiti na to tretje mesto, se boriti kot ekipa. Če bomo to naredili, se ni bati, da bi ostali brez uspeha," je po tekmi z Italijo o naslednjem tekmecu povedal Jani Kovačič.

Dejan Vinčić je bil brez dlake na jeziku, saj je tako kot pred dnevi Gregor Ropret pograjal nekoliko čuden spored tekem SP. V rednem delu so bile za nekatere ekipe v urniku velike luknje, zdaj, ko gre za medalje, pa sta na sporedu dve tekmi v manj kot enem dnevu.

Gregor Ropret Junak iz ozadja Šport Neopevani slovenski junak začuden: "Enostavno ne razumem..."

"Za nas je bronasta medalja kot zlata. Poskušali se bomo čim bolj spočiti, pozabiti današnjo tekmo in skušali premagati Brazilce. Vemo, da so več kot desetletje na samem vrhu svetovne odbojke, ne bo nam lahko, dali bomo vse od sebe, da dosežemo jubilejno kolajno na SP," je o pričakovanjih pred tekmo za tretje mesto dejal Vinčič in nato dodal: "Vsa finala doslej so bila v manj kot 24 urah. To vprašanje je treba postaviti vodilnim v Fivb. Nekateri so imeli po šest dni prosto, zdaj pa igrajo dve tekmi v dveh dneh. Ni najboljše, a je isto za vse."

Da bo časa malo, se zaveda tudi Ropret: "Treba je malo prespati, pozabiti na vse, pogledati, kaj je bilo narobe. Potem pa Brazilija, še ena vrhunska reprezentanca, ni treba izgubljati besed. Morali bomo biti bolj potrpežljivi, bolj zbrani, predvsem v začetkih nizov, da si ne naberemo zaostanka. Vemo, da lahko igramo tudi z Brazilijo."

Slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Epa Epa

"Zbrali bomo vso energijo, kar je imamo. Dali bomo vse od sebe, borili se bomo od prve do zadnje točke, kar bo, pa bo. Brazilija ima vsaj eno vrhunsko menjavo na vsaki poziciji, če ne dve. Posamezniki so igralci, ki igrajo v najboljših klubih po svetu. Treba bo dvigniti raven igre, ostati potrpežljiv in se boriti za vsako točko," pa je razkril recept za boj proti Braziliji kapetan Tine Urnaut.

Brazilci, ki so polfinalni obračun proti gostiteljem Poljakom izgubili po ogorčenem boju z 2:3, bodo v obračunu favoriti, a Slovenci obljubljajo, da se ne bodo predali. Upajo samo, da se bodo do tekme, ki se bo začela ob 18. uri dovolj spočili in da se jim ne bo poznal pozen sobotni konec tekme proti Italiji.

Slovenska odbojkarska reprezentance Po porazu Šport Selektor optimističen, igralec kritičen: "Tudi če bi igrali še tri nize..."

Motiva jim zagotovo ne bo zmanjkalo, po dokaj zanesljivem porazu bodo najbrž psihološko manj izpraznjeni kot tekmeci, ki so na Poljsko prišli po zlato kolajno, finalni nastop pa se jim je nesrečno izmuznil. Seveda pa bodo morali Slovenci pokazati bolj zanesljivo predstavo kot proti Italiji, ko jim ni šlo vse po načrtih.

Brazilija je sicer ekipa, ki že dolgo časa igra skupaj, na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih je izgubila v finalu, obakrat proti Poljski. Ima odličnega podajalca Bruna, njihova glavna napadalca sta Lucarelli in Yoandy Leal, ki je nekdaj igral za kubansko reprezentanco, leta 2015 pa dobil brazilsko državljanstvo in začel igrati za Brazilijo. Med zvezdnike zagotovo sodita tudi korektor Wallace in bloker Lucas.

Brazilska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Reprezentanci Brazilije in Slovenije sta se letos že pomerili. Na uvodnem turnirju lige narodov v Braziliji so domači zmagali s 3:1, a ne eni ne drugi niso bili popolni, Slovencem so manjkali Tine Urnaut, Klemen Čebulj in Dejan Vinčić.

"Tudi Brazilija je fizično zelo močna ekipa, zato se bomo morali še bolj približati igri, ki je značilna za Slovenijo, igri, ki jo Slovenija igra že nekaj let. Na ta način igre skušam fante spomniti, čeprav je to nekoliko težje, ker letos skupaj niso odigrali veliko težkih tekem. To ni nič novega, v zadnjih tednih nisem izumljal ničesar novega. Tega so fantje sposobni že od prej in vedo, kako je treba igrati take tekme. Še vedno je v igri medalja, odnos in pristop bosta pomembna. A najbolj pomembno od vsega bo, da ne bomo preveč razočarani, da se hitro pomirimo in da se psihično dobro pripravimo na tekmo ter iz sebe iztisnemo še tisto, kar nam je ostalo in tekmo odigramo s pozitivno energijo," pa je zaključil slovenski selektor Gheorghe Cretu.

 

Italijanska odbojkarska reprezentanca Naslednji nasprotnik Šport Neverjetno, kako so Italijani govorili o slovenski reprezentanci Tonček Štern Po novo zmago Šport "Poskušali se bomo maščevati" Slovenska odbojkarska reprezentanca Pokazali veličino Šport Odziv nasprotnikov: "Slovenija si zasluži medaljo! V to ne dvomim!" Ugis Krastins Pogovor s trenerjem Šport Naslednji nasprotnik: "Ukrajincem smo prinesli sanje, katerim lahko sledijo" Timofej Polujan Jevgenij Kisiljuk Proti starim znancem Šport Na poti nam stojita bivša asa slovenske lige: "Zgodovinski dan za Ukrajino!" Alen Pajenk "Začneš mu zaupati" Šport Tako si je selektor prislužil zaupanje: "Na koncu spoznaš, da je imel prav" Nemška odbojkarska reprezentanca Odziv nasprotnika Šport Nemški zvezdnik: "Slovenija je pravo darilo odbojki!" Tine Urnaut Video Šport Neverjetno, kaj so Stožice pripravile kapetanu Urnautu! Ko 11.000 ljudi ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice