Šport
1036 ogledov

Tudi odlični Slovenec v boj za naslov svetovnega prvaka

Gregor Ropret Aleš Oblak
Na klubskem svetovnem prvenstvu bo sodeloval tudi Gregor Ropret.

Slovenski reprezentant Gregor Ropret bo z italijansko Sir Safety Susa Perugio nastopil na klubskem svetovnem prvenstvu, ki ga bo med 7. in 11. decembrom za gostil brazilski Betim, medtem ko se bodo najboljše ženske ekipe med 14. in 18. decembrom merile v turški Antalyji.

Pri moških bo gostitelj tekmovanja brazilski Sada Cruzeiro Volei, sicer tudi južnoameriški prvak. Namesto evropskega prvaka, poljske ekipe Grupa Azoty Zaksa Kedzierzyn-Kozle, ki jo je do zmage vodil slovenski selektor Gheorghe Cretu, a se za sodelovanje na klubskem svetovnem prvenstvu ni odločila, bo priložnost dobila italijanska Sir Safety Susa Perugia, za katero pa v novi sezoni igra tudi slovenski reprezentančni podajalec Gregor Ropret.

Gregor Ropret | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Najboljši podajalec evropskega prvenstva 2021 se bo po štirih osvojenih srednjeevropskih prvenstvih, češkem državnem naslovu, treh slovenskih državnih naslovih, dveh avstrijskih državnih naslovih ter dveh slovenskih pokalih tako potegoval za do sedaj največjo klubsko lovoriko v svoji karieri.

Na svetovnem klubskem prvenstvu bomo sicer spremljali še nastope podprvaka evropske lige prvakov, italijanskega Trentino Itasa, v Brazilijo bo potoval tudi azijski klubski prvak, iranski Paykan Club, za prestižno zmago pa se bosta borila še južnoameriški podprvak, brazilski Itambe Minas in tretja najboljša ekipa Južne Amerike, brazilska Volei Renata.

V boj za svetovno krono se bo tudi pri ženskah podalo šest ekip, zmagovalke in drugouvrščene iz elitne evropske lige prvakinj, turški VakifBank Spor Kulubu in italijanski Prosecco DOC Imoco Conegliano, zmagovalke in drugouvrščene iz južnoameriškega klubskega prvenstva, brazilski ekipi Gerdau Minas in Dentil Praia Clube, zmagovalke azijskega klubskega prvenstva, Kuanysh Club iz Kazahstana ter gostiteljice tekmovanja, odbojkarice Eczacibasi Dynavit iz Carigrada.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice