Šport
190 ogledov

ACH Volley optimistično v novo sezono: "Želimo biti presenečenje Lige prvakov!"

ACH Volley ACH Volley Ljubljana
Aktualni slovenski državni in pokalni prvaki so začeli s pripravami na novo sezono.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so začeli s pripravami na novo sezono, v kateri bodo branili tri osvojene lovorike iz pretekle sezone ter zaigrali v elitnem tekmovanju Lige prvakov. Novemu trenerju Radovanu Gačiču je bilo na začetku priprav na voljo osem igralcev, s kapetanom in prvim zvezdnikom ekipe Nikolo Gjorgievem na čelu.

"Vesel sem, da se vse skupaj začenja. Imeli smo dovolj časa, da smo se spočili in odmislili odbojko za nekaj časa, sedaj pa že komaj čakam, da začnemo s treningi. Na začetku ekipa ne bo v celotni zasedbi, vendar je to zaradi reprezentančnih obveznosti in velikih tekmovanj že nekako praksa. Ponovno nas čaka dolga ter naporna sezona in če želimo uresničiti naše skupne cilje, moramo trdo garati od prvega dne," je na začetku priprav misli strnil kapetan oranžnih zmajev, Gjorgiev.

Klemen Šen Intervju z junakom Šport V boju s požari tvegal življenje, naslednji dan postal nov slovenski prvak!

Klub iz prestolnice je v prestopnem obdobju sklenil sodelovanje z novim trenerjem Radovanom Gačičem, ki je v prejšnji sezoni vodil odbojkarje zagrebške Mladosti. Novi obrazi v oranžnem gnezdu so tudi slovenski reprezentant Danijel Koncilja, hrvaški reprezentant Filip Šestan ter aktualni državni prvak v odbojki na mivki Klemen Šen. Iz Črnuč se v ekipo vračata tudi občasni reprezentant Črtomir Bošnjak ter Primož Mejal.

"V prvi vrsti upam, da bodo vsi igralci tekom sezone ostali zdravi. Kar se ciljev tiče, so le ti več ali manj jasni – osvojitev srednjeevropske lige, državnega prvenstva in pokalnega tekmovanja. Želja je tudi napredovanje iz skupine v Ligi prvakov, ki bo nasploh izredno izenačena. Presenečenja se bodo dogajala, in mi bomo vse naredili, da bomo mi tisto presenečenje proti ekipam, ki so višje rangirane," pa je ob začetku priprav izjavil trener oranžnih zmajev, Radovan Gačič.

Prihodi v klub ACH Volley Ljubljana:


Strokovni štab: Radovan Gačič (trener).


Igralci: Danijel Koncilja (srednji bloker), Filip Šestan (sprejemalec), Klemen Šen (sprejemalec), Črtomir Bošnjak (sprejemalec), Primož Mejal (podajalec).

Vodstvo kluba je zelo zadovoljno s sestavo ekipe, predsednik ljubljanskega kluba Rasto Oderlap pa ob začetku priprav ne beži od visokih ciljev: "Kot serijski državni in pokalni prvaki tudi v prihajajoči sezoni pričakujemo, da bomo osvojili obe domači lovoriki. Cilj je tudi osvojitev srednjeevropske lige, zato bi karkoli drugega razen zmage za našo ekipo predstavljalo neuspeh."

Prvi mož ACH Volley Ljubljana je misli usmeril tudi proti tekmovanju v Ligi prvakov in dodal: "V prihajajoči sezoni bo toliko bolj zanimiva Liga prvakov, v kateri ne bo več ruskih klubov, kar pomeni, da se naši apetiti s tem povečajo. Ob dejstvu, da smo sestavili zelo močno ekipo, zremo z optimizmom naprej, saj so vsi fantje zdravi ter ostale stvari v klubu urejene. Zato verjamem, da se bo vse skupaj izkazalo v podobnem rezultatu, kot preteklo leto."

Na začetku priprav je sicer trenerju Gačiču zaradi bližajočega svetovnega prvenstva v Sloveniji in na Poljskem na voljo manj igralcev, vendar to ne bo oviralo procesa dela, ki bo skrbno načrtovano s strani kondicijskega trenerja Sama Korošča.

Prisotni igralci: Nikola Gjorgiev, Alen Šket, Matic Videčnik, Črtomir Bošnjak, Primož Mejal, Matej Kök, Klemen Šen, Luka Marovt.
Odsotni igralci: Jani Kovačič, Danijel Koncilja, Vuk Todorović, Nemanja Mašulović, Filip Šestan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice