Šport
25 ogledov

ACH za začetek z Belgijci

ACH Volley Boštjan Tacol
Slovenski odbojkarski prvak ACH Volley svojo evropsko pot nadaljuje v pokalu CEV. Potem ko so izpadli iz Lige prvakov, so Ljubljančane neposredno uvrstili med najboljših osem ekip drugega najkakovostnejšega evropskega pokala, za uvrstitev v polfinale pa se bodo merili z belgijsko ekipo Knack Roeselare.

Prva tekma bo v sredo v Belgiji, povratna pa čez teden dni v ljubljanskem Tivoliju. Ljubljančani so imeli pri žrebu kar nekaj sreče, saj so najbrž dobili najlažjega od treh možnih tekmecev. To pa še zdaleč ne pomeni, da bodo imeli s po kakovosti tretjo najboljšo belgijsko ekipo lahko delo. Belgijci še zdaleč niso ekipa za podcenjevanje, kar dokazujejo njihovi rezultati v dosedanjem delu pokala Cev, v katerem so bili zelo prepričljivi. V njihovih vrstah igrajo štirje belgijski reprezentanti (Wouter Verhelst, Sam Deroo, Stijn D'Hulst in Hendrik Tuerlinckx), reprezentant Romunije (Sergiu Stancu), reprezentant Estonije (Eerik Jago), Argentinec slovenskega rodu Cristian Poglajen in Američan Ryam Ammerman, ki je bil na začetku prejšnje sezone nekaj časa član ACH-ja, med letošnjo sezono pa je zamenjal nizozemskega reprezentančnega podajalca Nica Frericksa.

Igralci ljubljanske ekipe, ki bodo že na gostovanju poskušali storiti korak k polfinalu, saj si zlatega niza v Ljubljani ne želijo, se podrobno s tekmeci še niso seznanili, podrobnejšo analizo njihove igre bo trener Igor Kolaković predstavil šele na dan tekme. Posamezniki so lahko informacije o belgijski ekipi dobili pri nekdanjem reprezentančnem kolegu Draganu Radoviću, ki je za to ekipo igral v prejšnji sezoni.

Zdravstveno stanje ljubljanskega moštva je ugodno, Andrej Flajs (hrbet) in Alan Šket (gleženj) sta pozdravila poškodbi, tako da bo Kolaković na njiju lahko računal, še vedno pa ne bo mogel igrati Matevž Kamnik. Po izpadu iz lige se je klub sporazumno razšel tudi s kanadskim liberom Danielom Lewisom, ki pa ga v tekmah državnega prvenstva uspešno nadomešča Aleš Fabjan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.