Šport
72 ogledov

Akademija za mlade hokejiste

Slovenija Rusija olimpijske igre Soči 2014 prva tekma Dacjuk Razingar Stanko Gruden/STA
Napoved Tomaža Razingarja, da bo po koncu aktivne kariere kmalu predstavil nov projekt, se je danes uresničila. Nekdanji reprezentančni kapetan je v sodelovanju s prvim zvezdnikom slovenskega hokeja Anžetom Kopitarjem ustanovil hokejsko akademijo za mlade igralce.

Podrobnosti projekta je eden od dveh glavnih akterjev predstavil danes na novinarski konferenci v dvorani Tivoli v Ljubljani. Anžeta Kopitarja, ki se onstran Atlantika pripravlja na novo sezono v NHL, seveda ni bilo, bil pa je njegov oče Matjaž Kopitar. Nekdanji selektor bo tudi sodeloval pri projektu Tomaža Razingarja in Anžeta Kopitarja kot strokovni vodja oziroma vodja trenerjev.

Kopitarja in Razingar so si projekt zamislili kot nadgradnjo siceršnjega treninga, ki so ga mladi igralci deležni med letom. Na akademiji, domovala bo na Bledu in bo tudi nadgradnja letošnjega kampa Anžeta Kopitarja, bodo julija 2016 tako dobili znanja, za katera med letom morda ni časa, dobili pa bodo še več, napovedujejo avtorji projekta.

"Skušali bomo poudariti tisto, za kar med letom ni časa. A vse skupaj bo temeljilo tudi na vzgoji, predvsem pa je pomembno, da se otroci zabavajo. Namen je, da bi se čim več naučili, morda pa bi vse skupaj nato še razširili tudi s kakšno šolo za starše hokejistov," je projekt orisal Matjaž Kopitar.

"Na Bledu smo se zelo hitro dogovorili. Prepričan sem, da bodo imeli otroci veliko od tega. Želimo ponuditi popolno izkušnjo, izobrazbo, pa seveda čim več dogajanja ob ledu, s kopanjem, adrenalinskim parkom, sankanjem na Straži," je našteval Razingar.

Predvideli so dva termina, od 4. do 9. julija in 11. do 16. julija naslednje leto. Konec drugega bo obenem tudi priložnost za Razingarjevo poslovilno tekmo in zabavo, že zdaj pa je nekdanji slovenski kapetan otroke povabil k prijavam na tabor. Sprejeli bodo dvakrat po 80 mladih igralcev, prijave pa na spletni strani Anžeta Kopitarja začeli zbirati 25. januarja 2016 - seveda ob uri s simbolično igro številk za oba nosilca; ob 9. (Razingar) uri in 11 (Kopitar) minut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice