Šport
14 ogledov

Razingar epsko "ponorel" po evrogolu Kopija

Razingar Slovenija Slovaška olimpijske igre Soči 2014 gol zadetek slavje Twitter
Kamera ameriške televizije NBC je ob evrogolu Anžeta Kopitarja, ki je Slovenijo na neverjetni tekmi proti Slovaški oddaljil na neulovljivih 3:0, ujela ekstazo kapetana Tomaža Razingarja.

Kapetan slovenske hokejske reprezentance Tomaž Razingar je z risi tudi v soboto pisal zgodovino. Prva zmaga Slovenije na olimpijskih igrah je minila v znamenju izjemne predstave varovancev Matjaža Kopitarja, ki so nadigrali favorizirano Slovaško.

Po vodilnem golu Roka Tičarja je Razingar v zadnji tretjini povišal na 2:0, mojstrovina Anžeta Kopitarja, ki je osmešil slovaško obrambo, na tla položil vratarja in neubranljivo zadel, pa Slovencev na klopi ni pustila ravnodušnih. Razingar je, kot radi rečemo, proslavil v slogu.

"Posebna energija"

"Pomembna je bila tekma z Rusijo, v kateri smo se prepričali, da lahko igramo z velikimi ekipami. Danes smo bili boljši, imeli priložnosti, zadeli v pravih trenutkih. Gola ne bi obešal na velika vrata. Zaslužna je ekipa, brez že dalj časa fantastičnega vzdušja take ekipe ne bi mogli premagati," je po tekmi dejal Razingar, zastavonoša na odprtju iger.

"V garderobi vlada posebna energija, igramo eden za drugega, čutimo drug drugega. Za zmago nismo zaslužni le igralci, ampak vsi, ki so nam zagotovili fantastične pogoje. Malo zaslug ima pa tudi Peter Prevc, ko je osvojil kolajno, smo si rekli, da naj uspehi slovenskega športa trajajo naprej. In enega smo prispevali tudi mi."

Poklon IIHF

Soči, 15. februarja - Zgodovinska zmaga slovenskih hokejistov medtem odmeva po zemeljski obli. Mednarodna hokejska zveza (IIHF) je med drugim zapisala: "Predstavljajte si: Slovenija ima manj kot dva milijona prebivalcev, 148 registriranih članskih igralcev, 7 dvoran, 1 popolnoma profesionalno ekipo in zaseda 17. mesto na svetovni lestvici."

V zapisu po tekmi, ki nosi naslov "Shocker! SLO stops SVK", novinar pravi, da gre za prvo veliko presenečenje na hokejskem turnirju in zgodovinsko prvo zmago Slovenije na olimpijskih igrah. "Slovenci so si zmago zaslužili zaradi potrpežljivosti, srčnosti in natančnosti," je zapisala IIHF.

Kristan: "Hokeju v Sloveniji ne cvetijo rožice"

V nadaljevanju članka je novinar dodal, da je bila pred začetkom turnirja Slovenija obsojena na zadnje mesto v takoimenovani skupini smrti, omenil pa je tudi, da imajo Slovenci že olimpijske izkušnje, saj so pod zastavo Jugoslavije nastopili v Sarajevu leta 1984.

Kot enega od junakov zmage izpostavlja vratarja Roberta Kristana. "Hokeju v Slovenji ne cvetijo rožice. Upam, da bodo ljudje zdaj spregledali in mu pomagali. Imamo številne dobre igralce," je dejal Kristan.

Medtem na klopi risov ... Čelado dol, kapetan!

Komentarjev 2
  • Edin Vasini 00:23 18.februar 2014.

    BRAVO SLOVENIJA

  • mkmorfius 22:59 15.februar 2014.

    Jest sm doma skor posnemov Razingarja... Baba prav da sm zmešan....