Šport
69 ogledov

Albanci skrivali kvadrokopter v slačilnici

Priština zračno plovilo dron velikoalbanska zastava stadion JNA Beograd Srbija A EPA
Kvadrokopter, ki je na stadion Partizana prinesel zloglasno zastavo Velike Albanije, naj bi albanski nogometaši skrivali kar v slačilnici.

Nizozemski delegat Harry M. Bean je od Albancev dobri dve uri zahteval, da mu iz slačilnice prinesejo kvadrokopter, ki je, tako kot zastava Velike Albanije, končal v rokah gostov po obračunavanju na zelenici stadiona JNA. V slačilnico ga je v splošnem neredu odnesel eden od igralcev Albanije, a nihče od nogometašev ga ni želel predati Beanu. Zastava, ki jo je na začetku pretepa vzel eden od članov albanskega strokovnega štaba, je po tekmi končala v pisarni delegata, poroča B92.

Novinarji španskega dnevnika AS so se okrog 23. ure, ko so bili Albanci še vedno ujeti na stadionu, dokopali do izjave albanskega selektorja Giannija de Biasija, ki je sedmi sili razkril, da česa podobnega še ni videl in da je igralce strah. Odzive, posnetek incidenta in obsežno foto-galerijo si lahko ogledate na spodnjih povezavah.

Dačić: "Mi bi bili že na dnevnem redu VS ZN"

Tekma je odmevala tudi na Kosovu. V središču Prištine so v torek zvečer po incidentu pripravili praznovanje z ognjemetom in glasbo. Policija je blokirala vse dostope za vozila do glavnega trga, a se je na ulicah in trgih v središču glavnega mesta zbrala velika množica ljudi.

Odzval se je tudi srbski zunanji minister Ivica Dačić, ki je dejal, da je incident na tekmi premišljena in vnaprej pripravljena politična provokacija in da Srbija ni odgovorna za prekinitev tekme. "Zame je osrednje vprašanje, kako bosta reagirali Evropska unija in Uefa, ker če bi nekdo razvil zastavo Velike Srbije v Tirani ali Prištini, bi to bilo že na dnevnem redu Varnostnega sveta Združenih narodov. Pri tem incidentu je še posebej sporno, da je to storil brat albanskega premierja. Vse to celotnemu dogodku daje politično dimenzijo...," je po poročanju Tanjuga izjavil Dačić.

Komentarjev 6
  • 4krogci 17:09 15.oktober 2014.

    To se strinjam, po drugi strani pa srba razumeš kaj govori za razliko od albanca k se ti smeje v obraz in te spotoma preklinja po dougem in počez v svojem jeziku!! Naučte se kšne kletvice v albanščini pa boste ...prikaži veče 3/4 albancev hotli zadavit!!

  • jaki 16:14 15.oktober 2014.

    Spoštovana cepca pod menoj! Albanci, ki pridejo delat v Slovenijo se na endvatri naučijo našega jezika. Srbi, vsaj večina pa tega nočejo!

  • KLOBO 13:25 15.oktober 2014.

    Albanci na Balkanu so isto kot IS na bližnjem vzhodu !!

Sorodne novice