Šport
43 ogledov

Aleš še drugič svetovni prvak

Jure Aleš sloski.si
Jure Aleš je na mladinskem svetovnem prvenstvu v telemark smučanju osvojil še drugo zlato kolajno.

Jure Aleš je po včerajšnji zmagi v sprintu osvojil zlato še v telemark klasiku in tako v Les Contaminesu še drugič postal mladinski svetovni prvak. Tudi tokrat je drugo mesto osvojil Švicar Nicolas Michel, ki je tokrat za slovenskim tekmovalcem zaostal za 1,25 sekunde. Bron je pripadel Norvežanu Aadneju Kristenstuenu.

Rok Šmejic je bil 13., v ženski konkurenci, kjer je prepričljivo slavila Nemka Johanna Holzmann, pa je bila Špela Mičunovič 11.

''Res neverjetno. Zelo sem užival na teh zadnjih tekmah, vse je šlo nekako po planu. Tudi sama snežna površina mi je ugajala, proga je zdržala do moje startne številke. Presrečen sem, da mi je uspelo to kar mi je. Zlato sem imel po včerajšnji tekmi že v žepu, zato sem bil danes lahko popolnoma sproščen. Nisem bil obremenjen z rezultatom, zato sem se odločil da bom smučal povsem na limitu in tveganje se je obrestovalo," je po drugem naslovu dejal Aleš.

Hitro se približujejo tudi tekme svetovnega pokala na Golteh, ki so na sporedu 2. in 3. marca. ''Sigurno je dobro, če narediš takšne rezultate pred domačo tekmo. Ne čutim nobenega pritiska, mislim, da je lahko domača tekma le prednost. O samih ciljih in rezultatih pa ne morem govoriti, saj se lahko hitro kaj zalomi, če napoveduješ. Pustimo se presenetiti, pa bomo videli," je menil dvakratni mladinski svetovni prvak.

Komentarjev 2