Šport
79 ogledov

Prvič tretji v svetovnem pokalu

Jure Aleš sloski.si
Slovenski telemark smučar Jure Aleš je na tekmi svetovnega pokala v sprintu v francoskem zimsko športnem središču Montchavin-La Plagne prvič v karieri stopil na zmagovalne stopničke.

Pred slovenskim tekmovalcem sta bila tokrat uvrščena samo Francoz Philippe Lau in Nemec Tobias Mueller, ki sta bila najboljša že v torkovem paralelnem sprintu.

Jure Aleš je v torek v paralelnem sprintu s četrtim mestom izenačil svojo najboljšo uvrstitev na tekmah svetovnega pokala, tokrat je naredil še korak naprej in v sprintu osvojil tretje mesto. Vožnje so na ta uspeh kazale že nekaj časa, saj je na lanskih tekmah svetovnega pokala zabeležil deset uvrstitev med petnajsterico oziroma šest med deseterico, na začetku letošnje sezone, na tekmah na avstrijskem Hintertuxu pa je zasedel 4. in 8. mesto na sprintu ter 9. na paralelnem sprintu.

Odlična popotnica za današnjo izjemno predstavo je bilo seveda tudi torkovo četrto mesto. Ekipni uspeh sta v moški konkurenci dopolnila še Rok Šmejic s 16. in Sašo Aleš z 18. mestom. V ženski konkurenci, kjer je še petič v letošnji sezoni zmagala Francozinja Amelie Reymond, je bila Špela Mičunovič 14.

"Zelo sem vesel današnjega izida, saj so to zame prve stopničke. Super je biti tukaj, na tej odlični progi. Vesel sem, da mi je uspela predvsem ta druga vožnja. V prvi je bila manjša napaka, a sem naredil stvari tako kot je treba. Ta rezultat je res zelo dober, je tudi odlična popotnica, saj prihaja mladinsko svetovno prvenstvo. Upam, da še velikokrat pristanem na tem mestu kot danes," je po prvih stopničkah v karieri dejal Jure Aleš.

Zadnji Slovenec, ki je prišel na stopničke svetovnega pokala, je bil David Primožič, ki je leta 2008 v Sugarbushu v ZDA zasedel tretje mesto.

V francoskem Les Contaminesu bo v petek na sporedu tekma za naslov mladinskega svetovnega prvaka in prvakinje v paralelnem sprintu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.