Šport
29 ogledov

Bohinj živel s telemark smučarji

telemark smučanje bohinj senožeta
1/14
Mitja Sodja
V ponedeljek se je z nemško himno za zmagovalca moške tekme zaključil letošnji Cebe FIS svetovni pokal v telemark smučanju, ki ga je gostil Bohinj, točneje smučišče Senožeta v Srednji vasi.

"Skupaj s tekmovalci iz 11 držav smo preživeli prekrasen vikend, štiri odlične tekme in lep odziv navijačev, ki so pričarali prekrasno vzdušje in odlično navijanje, ki je pripomoglo k dobrim slovenskim uvrstitvam. V Bohinju smo prezadovoljni, da nam je po lanski odpovedi uspelo izpeljati tekme v prekrasnem ambientu Srednje vasi. Lep uspeh naših smučarjev, navijači in nasmeški na obrazih šolarjev na ponedeljkovi tekmi nam bodo dali krila za pripravo podobnih dogodkov tudi v prihodnje. Začne se že letos decembra s svetovnim pokalom v biatlonu na Pokljuki. Želimo si, da bodo tekme prihodnje leto za vikend, ki se ne bi križal z Zlato lisico, saj smo Slovenci znani kot navdušeni navijači in bi verjetno tudi Bohinj obiskalo večje število navijačev in posledično bi dobili več tekmovalcev in predvsem tekmovalk. Lep obisk, prekrasna kulisa, pohvale tekmovalcev in vodstva tekme, podpora našega župana gospoda Franca Kramarja in generalnega sponzorja CEBE, garaško delo članov ŠD Srednja vas ter dobri rezultati slovenskih tekmovalcev  – to je tisto pravo, da lahko na koncu rečemo: dobrodošli nazaj v Bohinj na Cebe FIS tekme svetovnega pokala v telemark smučanju," so sporočili organizatorji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.