Šport
48 ogledov

Italijanu se ne piše nič dobrega

Alex Insam padec skoki Wisla EPA
V kvalifikacijah za posamično tekmo smučarskih skokov v Wisli je grdo padel Italijan Alex Insam, ki je v padcu obnovil staro poškodbo kolena.

Smučarski skakalci so se pred prvo tekmo v poljski Wisli pomerili v kvalifikacijah, v katerih so bili uspešni vsi slovenski predstavniki. Zmagal je Roman Koudelka pred Kamilom Stochom in Domnom Prevcem.

Vodilni v skupnem seštevku za svetovni pokal Peter Prevc po dveh zaporednih zmagah v Almatyju, s katerima se je že zagotovil veliki kristalni globus, nadaljuje z dobrimi predstavami.

V kvalifikacijah je slovenski skakalec pristal pri 131 metrih, kar je najboljša daljava med skakalci, ki so imeli nastop na tekmi že zagotovljen.

Nesrečno pa so se kvalifikacije na skakalnici legendarnega Poljaka Adama Malysza končale za Alexa Insama. Italijan je skočil solidno, nato pa nekaj trenutkov po pristanku izgubil ravnotežje in padel po tleh. Pri tem se je nemudoma prijel za desno koleno, kar je bila slaba napoved za nadaljevanje njegovega konca tedna v Wisli. 

Insama so odpeljali v bolnišnico, kjer so s preiskavami potrdili, da je obnovil staro poškodbo kolena. ''Kot so me obvestili predstavniki njegove ekipe, je imel že nekaj časa težave. Koleno je bilo nestabilno,'' je povedal dr. Stanislaw Szymanik, ki je oskrbel poškodovanega skakalca.

''Opravili smo več testov. Kot kaže, ga v Wisli ne bomo več videli skakati,'' je dodal zdravnik.

Nenavaden padec si lahko ogledate TUKAJ.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.