Šport
16 ogledov

''Ali je mogoče, da nam to počnejo?''

ivica olić EPA
Nekdanji hrvaški reprezentant Ivica Olić je v kolumni za Jutranji.hr ostro obsodil incidente, ki so jih na evropskem prvenstvu v Franciji zakuhali hrvaški navijači.

Hrvaška z zanimanjem pričakuje, kakšno kazen ji bo za navijaške izgrede na tekmi s Češko izrekla Evropska nogometna zveza (Uefa).

Nogometni in politični vrh države je ostro obsodil ravnanje nogometnih huliganov, marsikdo pa poudarja, da je k temu pripomoglo neučinkovito delo državnih institucij.

''Na žalost danes ne bomo o nogometu,'' svojo kolumno za Jutranji.hr začenja nekdanji hrvaški reprezentant Ivica Olić in dodaja, da se kljub dobrim predstavam hrvaške reprezentance govori predvsem o huliganizmu.

''Najprej bi želel zastaviti vprašanje vsem državnim telesom: gospodje, zakaj ne ukrepate, zakaj država ne ustavi tistih, ki jo sramotijo in ljudem kratijo zadovoljstvo? Meni to ni jasno. Ne razumem. Huligani se norčujejo in na družabnih omrežjih javno oznanjajo nerede, država pa ne reagira. Človek se resnično vpraša: zakaj?'' institucijam na srce polaga Olić.

Hrvaška nogometna reprezentanca je v preteklosti večkrat igrala pred praznimi tribunami, krovna zveza pa je v blagajno Uefe prispevala na stotine tisočev evrov. ''Nič se nismo naučili,'' je o preteklih incidentih zapisal Olić. ''Naši reprezentanci je najtežje. Odlično smo odigrali s Turki, bili smo dobri proti Češki. Hrvaška diha s kockastimi, ljudje se veselijo, pojejo, uživajo. Ali to koga moti?'' je nadaljeval Olić.

Nekdanji hrvaški reprezentant je poudaril, da ekipa kljub tragediji v družini Darija Srne ostaja povezana. Prav zato ne more razumeti, kakšen je motiv huliganov.

''Ves čas sem se spraševal: ali je mogoče, da nam to počnejo? Stokrat sem se vprašal, zakaj? Sprašujem se, ali imajo ti ljudje starše, družine ... kaj so jih starši učili, kaj bodo oni učili svoje otroke? Ali morda njihove družine ne navijajo za Hrvaško? Čudi me, da nekateri mediji huligane relativizirajo ali celo podpirajo, češ da se borijo za dobre odnose v hrvaškem nogometu. Govorimo o huliganizmu, ki ogroža hrvaški nogomet in ljudi, ki pridejo na stadion. To je edina resnica, vse ostalo so prazne besede,'' je zapisal Olić in za konec izrazil upanje, da bo država huliganom tokrat končno stopila na prste.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 1
  • vseimam 12:57 20.junij 2016.

    Predvidevam, da vam to počnejo vaši ustaši, nam pa serj..o domobranci.