Šport
18 ogledov

Alonso, Bottas in Manor nared

alonso jerez mclaren EPA
Zasedba na drugi dirki sezone formule 1 v Maleziji konec tedna bo precej močnejša kot na uvodni v Avstraliji. Vrača se nekdanji svetovni prvak Fernando Alonso, nared bo tudi Finec Valtteri Bottas, ekipa Manor Marussia pa bo z eno dirko zamude sezono predvidoma tudi začela na stezi.

Zgodba Fernanda Alonsa je zanimiva in precej skrivnostna. Izpustil je uvodno dirko za VN Avstralije pred desetimi dnevi, saj se je na testiranju v Barceloni pred mesecem dni zaletel v zaščitni zid. Ne moštvo ne dirkač nista natančno pojasnila vzroka nesreče, pojavili so se celo namigi, da naj bi Španec kar sam namenoma zavil s steze, ker naj bi se bal slabega začetka sezone z McLarnom.

Njegovo moštvo je pred Malezijo sporočilo, da je zdaj Španec nared, da je opravil vse predvidene zdravniške preglede in da je zdrav. Njegova vrnitev bo pomenila bolj zanimiv boj za mesta na sredini lestvice kot za vrh, McLaren se namreč vsaj v uvodu ni posebej izkazal. Mercedes je tudi letos pokazal, da bo prevladoval, drugi pa bodo zgolj pobirali drobtinice. Pravzaprav je bil Alonsov sotekmovalec Jenson Button zelo neuspešen, saj je bil 11. oziroma zadnji na skromno zasedeni prvi dirki sezone.

Pred Alonsovim nastopom je le še majhna formalna ovira, saj mora uspešno prestati tudi zdravniški pregled pri uradnem zdravniku formule 1 v četrtek pred začetkom dirkaškega konca tedna. Podoben postopek čaka Valtterije Bottasa, voznika Williamsa, ki je po kvalifikacijah v Melbournu začutil bolečine v hrbtu in izpustil dirko.

"Tri zmage s tremi ekipami," se je sicer pred koncem tedna s tvitom dvakratni svetovni prvak Alonso spomnil na uspehe na dirkališču v Sepangu. V letih 2005, 2007 in 2012 je v Maleziji že slavil z Renaultom, McLarnom in Ferrarijem.

V Maleziji bo, če že ne bo bolj zanimivo v ospredju, vsaj več dirkalnikov. Ekipa Manor bo namreč po pričakovanjih končno spravila v pogon svoja dirkalnika - potem ko so v Avstraliji ves konec tedna obtičali v garaži zaradi tehničnih težav. Vse težave so prispevale k temu, da je bilo na startu zgolj 15 dirkalnikov, kar je najmanj po letu 1963. Formula 1 je sicer med obema dirkama doživela še en udarec; pred dnevi je namreč dokončno iz koledarja izpadla nemška dirka, kar pomeni, da v tej državi prvič po 54 zaporednih letih ne bodo gledali dirke formule 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.