Šport
66 ogledov

Alonso: Naslednjič bom to tudi naredil

vettel alonso EPA
Fernando Alonso (McLaren) je po dirki za VN Brazilije poslal jasno sporočilo Sebastianu Vettlu (Ferrari).

Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel je bil v letošnji sezoni kritičen do Daniila Kvjata in Maxa Verstappna, po dirki za VN Brazilije pa je nekaj težkih besed na njegov račun povedal eden najizkušenejših dirkačev v karavani Fernando Alonso.

Vettel, ki s Ferrarijem ne dosega rezultatov, kakršnih je bil vajen pri Red Bullu, je vešč podajanja sodb o drugih dirkačih, precej manj kritičen pa je do samega sebe. Na to je po dirki v Sao Paulu opozoril dvakratni svetovni prvak.

vettel alonso | Avtor: EPA EPA
V 42. krogu dirke sta se dirkača borila za sedmo mesto, ko naj bi Vettel dirkača McLarna potisnil na rob cestišča, tako da Alonsu ni preostalo drugega, kot da zapelje na izletno cono. ''Ferrari me je izrinil s steze. Precej očitno,'' je po radijski zvezi dejal Alonso.

Komisarji Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) incidenta niso pregledali, zato se je dirkač McLarna odločil, da bo naslednjič pravico vzel v svoje roke. ''Mislim, da ne bo nobenih sankcij za Vettla, saj do zdaj ni nihče nič rekel. Imel sem na voljo asfaltirano izletno cono, če pa bi bil tam zid, potem bi trčil bodisi v zid bodisi v Vettla. Naslednjič bom to tudi naredil. Zadel bom njega in izgubil bo več točk kot jaz,'' je zagrozil Alonso.

''V dežju ni tako dobra vidljivost kot na suhem. Tudi ogledala so mokra, tako da za seboj nisem videl ničesar. Nič se ni zgodilo, saj sem zapeljal na asfalt, a nekega dne se bo moral nekdo zaleteti vanj, da bo razumel, da je steza namenjena vsem,'' je pristavil dirkač McLarna, ki bi po koncu sezone 2017 lahko končal dirkaško kariero. Kot je pojasnil, pri vožnji z modernimi dirkalniki F1 še zdaleč ne uživa tako kot z njihovimi predhodniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.