Šport
29 ogledov

Američani v enakih dresih kot pred 20 leti

amerika košarka dream team barcelona Youtube
Ameriška košarkarska reprezentanca bo pred začetkom olimpijskih iger v Londonu odigrala dve pripravljalni tekmi v Španiji. Za to priložnost bodo v čast legendarnemu dream teamu iz leta 1992 nastopili v enakih dresih.

Koliko prahu so pred natančno dvajsetimi leti dvignili najboljši ameriški košarkarji, je razvidno še danes, saj jih imajo mnogi še vedno za najboljšo ekipo vseh časov. Takrat so Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Scottie Pippen, Charles Barkley, Karl Malone in drugi preprosto pometli s konkurenco in osvojili zlato olimpijsko medaljo. Ekipa, imenovana dream team, je postavila nov mejnik, ki so ga poskušale doseči vse naslednje generacije, a nobeni to ni popolnoma uspelo.

Ameriška reprezentanca bo pred začetkom olimpijade v Londonu odigrala dve pripravljalni tekmi, in sicer proti izbrani vrsti Argentine in Španije. Prvo tekmo so Američani že odigrali. V izredno napetem srečanju so z rezultatom 86:80 premagali Argentino. ''Všeč mi je. Ne maram brzeti čez pripravljalne tekme in potem šele v Londonu postati tekmovalen,'' je povedal LeBron James in dodal, da ni pomembna končna razlika, ampak predvsem dobra igra. V spomin na legendarno zasedbo, ki je ZDA zastopala v Barceloni leta 1992, so košarkarji nosili enake drese, v katerih so pred dvema desetletjema blesteli igralci zlate generacije ameriške košarke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.