Šport
16 ogledov

Ancelotti: "Nekaj se mora spremeniti in se tudi bo"

Carlo Ancelotti EPA
Italijanski trener je priznal, da bo moral, kljub uspešni lanski sezoni, v letošnjem tekmovalnem obdobju na novo zastaviti koncept igre.

Italijanski strateg Carlo Ancelotti se je sredi tedna mudil na Uefini trenerski konferenci v švicarskem Nyonu. V pogovoru z novinarji je priznal, da bo Real Madrid v letošnji sezoni moral spremeniti svoj način igre, ki mu je v lanski sezoni prinesel slavje v španskem kraljevem pokalu in zgodovinsko zmago v Ligi prvakov.

Precej skrbi med navijači Madrida je vzbudil poraz proti Real Sociedadu na Anoeti, ko je "beli balet" zapravil prednost dveh zadetkov in na koncu presenetljivo klonil (4:2). V oči je bodla predvsem nedisciplinirana igra v obrambi, potem ko so si aktualni evropski prvaki zagotovili lepo prednost. Real je v poletnem prestopnem roku doživel veliko sprememb, najbolj opazni so bili odhodi Ángela di Maríe, Xabija Alonsa in Diega Lópeza

"Poskusiti nekaj novega"

Predvsem Bask in Argentinec sta vezni vrsti Reala zagotavljala potrebno stabilnost, z marljivostjo in dobrim postavljanjem sta v ekipo, ki je prepolna napadalnega talenta, vnašala ravnotežje in mirnost. Ancelotti ju bo, kljub kvalitetnim zamenjavam, v novi sezoni še kako pogrešal, saj prišleki ne posedujejo enakih lastnosti, kot bivša člana Madridčanov.

"Ponovno moramo začeti z ničle," je v Nyonu dejal Ancelotti. "Nekaj se mora spremeniti in se tudi bo spremenilo. Poskusiti moramo nekaj novega. Vendar imam vero in zaupanje v igralce, da se lahko poberemo po tem porazu (proti Sociedadu, op. a.) in se vrnemo na zmagovita pota," je še dodal 'Carletto'.

Ikerja vrgli iz postave

Madridski časnik MARCA je izvedel anketo med bralci, več kot 150.000 jih je glasovalo za udarno postavo Reala po svojem okusu. Malce presenetljivo je večina izbrala deseterico, ki je začela na Anoeti. Edino spremembo je večina želela v vratih, kjer si jih 62 odstotkov želi, da bi namesto Ikerja Casillasa začel Keylor Navas

Zanimivo je dejstvo, da redki v prvi postavi Reala želijo Samija Khediro in Asierja Illarramendija, čeprav gre za bolj obrambno naravnana zadnja vezista, kot sta Luka Modrić in Toni Kroos. Illarramendi je od vseh nogometašev dobil celo najmanj glasov, na vrata prve ekipe pa "trka" Isco. Največ glasov od vseh vezistov je dobil Kroos (147.000).

Pestro poletje 

V poletnem prestopnem roku so Madrid zapustili Di María (Manchester United), Alonso (Bayern München), Álvaro Morata (Juventus), Casemiro (Porto) in Diego López (AC Milan). V vrste evropskih prvakov so prišli James Rodríguez (AS Monaco), Kroos (Bayern München), Navas (Levante) in Javier Hernández (Manchester United).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.