Šport
12 ogledov

Anđelković slavil na San Siru; Chievo ostal na dnu

Torres Anđelković AC Milan Palermo EPA
Nogometaši Milana so na domačem igrišču presenetljivo klonili proti Palermu (0:2). Fiorentina je izgubila pri Sampdorii (3:1), Chievo pa je doma remiziral s Sassuolom (0:0).

Varovanci Filippa Inzaghija so po dobrem začetku sezone krepko popustili, po porazu proti Palermu (0:2), za katerega je Siniša Anđelković odigral celotno tekmo, so Rossonerri sedaj šele na sedmem mestu s 16 točkami, devetimi manj od vodilnega Juventusa.

Da nedeljski večer ne bo po okusu ljubiteljev Milana je razkrila že 23. minuta, ko je Cristián Zapata nesrečno preusmeril žogo v lastno mrežo. Domači se še niso pobrali po šoku, ko je Paulo Dybala po samostojnem prodoru še drugič zatresel mrežo Milana. V prvem polčasu je Palermo celo več streljal od gostiteljev in tako povsem zasluženo vodil.

V drugem polčasu je Inzaghi aktiviral tudi Stephana el Shaarawyja in Giampaola Pazzinija, toda brez večjega učinka. Siciljanci so zaprli dostope do svojih vrat in tekmo mirno pripeljali do konca. Po slabem začetku sezone so otočani sedaj na 13. mestu. 

Birsi točka, Iličiću poraz

Nogometaši Chieva so kljub domačemu remiju proti Sassuolu (0:0) ostali na dnu lestvice s petimi točkami, saj je Parma v soboto ugnala Inter (2:0) in ima sedaj šest točk. Za leteče osle je Valter Birsa odigral celotno srečanje, medtem ko sta Boštjan Cesar in Dejan Lazarević sedela na klopi.

Fiorentina, za katero je od prve do zadnje minute igral Josip Iličić, Jasmin Kurtić pa je ostal na klopi, je izgubila pri najprijetnejšem presenečenju sezone - Sampdorii (3:1). Domači so povedli v 27. minuti z golom Angela Palomba, pet minut kasneje pa bi Viola lahko izenačila, a je Gonzalo Rodríguez zapravil strel z bele točke. Še pred koncem polčasa je prednost čete Siniše Mihajlovića oplemenitil Luca Rizzo, v zaključku prvega dela pa je znižal Stefan Savić. Zmago Dorie, ki je z 19 točkami sedaj na tretjem mestu, je v 78. minuti potrdil Éder.

Serie A, 10. kolo:

Napoli : AS Roma 2:0 (1:0)
Higuaín 3., Callejón 85.

Empoli : Juventus 0:2 (0:0)
Pirlo 61., Morata 72.
RK: Tonelli (Empoli) 95.

Parma : Inter 2:0 (1:0)
De Ceglie 5., 76.
Handanović je igral vso tekmo, Krhin (oba Inter) pa je bil na klopi.

Chievo : Sassuolo 0:0 (0:0)
Birsa je igral vso tekmo, Lazarević in Cesar (vsi Chievo) pa sta bila na klopi.

Sampdoria : Fiorentina 3:1 (2:1)
Palombo 27., Rizzo 43., Éder 78.; Savić 45.
Rodríguez (Fiorentina) je v 32. minuti zapravil enajstmetrovko.
Iličić je igral vso tekmo, Kurtić (oba Fiorentina) je bil na klopi.

Torino : Atalanta 0:0 (0:0)

Udinese : Genoa 2:4 (2:2)
Di Natale 1., Widmer 41.; Marchese 21., Falque 24., Matri 54., Kučka 87.

AC Milan : Palermo 0:2 (0:2)
Zapata 23./ag, Dybala 26.
Anđelković (Palermo) je igral vso tekmo.

Ponedeljek ob 19.00:
Cesena - Hellas Verona

Ob 21.00:
Lazio - Caglirari

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.