Šport
28 ogledov

Angleži poskrbeli za kaos v Nemčiji

huligani West Ham Newcastle Düsseldorf Reševalni pas/Twitter
Privrženci West Hama in Newcastla so v Düsseldorfu obračunali med seboj, umirila jih je šele večja skupina policistov. Več kot dvajset ljudi je bilo pridržanih.

Oba kluba iz angleške Premier league sta na pripravah v Nemčiji, z njihovimi navijači pa ima veliko dela tudi tamkajšnja policija. Posebej vroče je bilo v petek popoldne v Düsseldorfu, kjer je iz verbalnega kmalu nastal fizični spopad, ki ni izgledal nič kaj nedolžno.

"Skupaj je bilo privržencev obeh klubov okrog 300. Ena skupina je sedela v med seboj ne preveč oddaljenih lokalih, ko so opazili drugo skupino. Nato se je začelo verbalno nasilje, ki je hitro preraslo v fizični obračun," je po dogodku povedal predstavnik düsseldorfske policije.

Zmaga kovačev, poraz srak

Za umiritev strasti je bilo potrebnih približno sto policistov, ki so pridržali več kot 20 nasilnežev. Skoraj vsi pridržani so bili v soboto dopoldne izpuščeni na prostost.

West Ham se je v soboto pomeril s Schalkejem in Nemce premagal po enajstmetrovkah, potem ko gledalci po 90 minutah niso videli gola. Newcastle je igral proti španski Málagi in izgubil s 3:1, potem ko je že po prvem polčasu zaostajal za tri gole. 

Angleški navijači svojo agresivnost pogosto pokažejo na gostovanjih v tujini, saj so v njihovi domovini že od konca osemdesetih let lahko zelo strogo kaznovani za navijaške izgrede in pretepe. Ker jih na tujem pogosto ne doleti kaj drugega kot noč v zaporu in plačilni nalog (večino tudi to ne), si mnogi dovolijo precej več, kot bi si v Angliji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.