Šport > Nogomet
38 ogledov

Mladi navijači nadomeščali huligane

 navijači juventus EPA
Juventus bo moral zaradi neprimernega vedenja otrok, ki so si na tribunah namenjenim radikalnim navijaškim skupinam ogledali tekmo proti Udineseje, plačati 5000 evrov kazni.

Juventus bi moral tekmo 14. kroga italijanske nogometne lige proti Udineseju odigrati pred napol praznimi tribunami, na pobudo predsednika italijanskega olimpijskega komiteja Giovannija Malage pa so se odločili, da bodo ogled tekme omogočili 12.200 otrokom.

Mladi navijači pa so dokazali, da znajo dobro nadomeščati radikalne navijaške skupine, saj so celotno tekmo vzklikali diskriminatorna gesla, ki so bila namenjena predvsem vratarju gostujoče ekipe Željku Brkiću. Juventus bo moral zaradi žaljivega skandiranja odšteti 5000 evrov.

''Juventus je bil kaznovan, ker so njihovi (zelo, zelo mladi) navijači ves čas žalili nogometaša nasprotne ekipe,'' so zapisali pri italijanskem disciplinskem odboru. Otroci so na tekmi posnemali priljubljeni ritual na italijanskih nogometnih tekmah, ko gostujočega vratarja žalijo ob vsakem stiku z žogo.

''Po tekmi sem želel nekaj reči, ker me je zmotilo, vendar nisem želel prilivati olja na ogenj, zato sem ostal tiho,'' je povedal trener Udineseja Francesco Guidolin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.