Šport
986 ogledov

Anketa: Za koga bodo navijali v finalu?

Anglija Hrvaška polfinale svetovno prvenstvo Epa
Nogometne navdušence smo vprašali, kakšni so njihovi občutki po včerajšnji tekmi ter kaj pričakujejo od finala nedeljskega svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji.

Po zmagi nad Anglijo so Hrvati ponoreli od veselja. Pokale so petarde, nebo so razsvetlile rakete, pele pa so se navijaške pesmi. Lokali so bili polni navijačev, na osrednjem zagrebškem trgu pa se je zbralo okoli 15.000 neutrudnih navijačev. Angleži so razočarani, vendar ohranjajo dvignjeno glavo v upanju, da bodo imeli prihodnjič več sreče.

anketa | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Kako pa so tekmo doživeli mimoidoči na ljubljanskih ulicah?

"Hrvati so zmagali, to kar smo si verjetno vsi želeli. Po mojem se jim je malo posrečilo, ampak vseeno bolje kot, da bi zmagali Angleži. V finalu bo pa težka. Francozi so več pokazali na tem prvenstvu, mislim pa, da bo rezultat precej izenačen. Žoga je okrogla, pa naj se pokaže, kdo je boljši," pravi 22-letni Robert, ki bo tudi v finalu navijal za Hrvate.

"Meni osebno ni pomembno kdo zmaga, pomembno je, da tekma ni dolgočasna. Za finale upam, da bo tekma razburljiva, pa naj zmaga boljša ekipa," je mimogrede omenila 33-letna Nataša.

anketa | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Zmaga Hrvaške je bila nepričakovana, definitivno sem upal, da bo Anglija igrala v finalu. Končno po 22. letih smo prišli v polfinale, mislil sem, da bo to naše leto, vendar so bili Hrvati včeraj premočni. Tretje mesto za Anglijo ni tako pomembno, saj se nihče ne spomni, kdo je bil tretji. Vseeno pa bom v finalu navijal za Hrvaško, saj je to naslednja država, ki jo bom obiskal po Sloveniji," je dejal 40-letni Shakil iz Londona.

"Žal nisem gledala tekme. Vem pa, da je zmagala Hrvaška. Mislim, da bi morala zmagati Anglija, saj so veliko boljši. Večjo možnost za zmago v finalu pa ima Francija, saj so po mojem mnenju tudi oni boljši od Hrvatov. Prav tako pa so bili tudi nazadnje v finalu s Portugalsko. Vseeno pa obstaja možnost, da zmagajo Hrvati," pa nam je povedala 17-letna Patricija.

anketa | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Meni se zdi zelo zanimivo, da bo zdaj Hrvaška igrala proti Franciji v finalu, nisem nek 'fan' Hrvaške, ampak v redu. Glede na to, kaj se je dogajalo na tem prvenstvu se lahko v finalu zgodi karkoli, ampak če bi moral staviti, bi stavil na Francijo," pa nam je povedal 19-letni Matic.

Petindvajsetletni Miha nam je dejal, da se mu zdi boljše, da je zmagala Hrvaška kot pa Anglija. Za finale pa pravi: "Upam, da zmaga Hrvaška. Zna biti precej težko, vendar jim privoščim. Zanimivo bi bilo imeti nekoga drugega na prvem mestu, ne pa vedno 'klasične' ekipe."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice