Šport
100 ogledov

Anna določila datum vrnitve

Anna Fenninger zapušča bolnico po poškodbi kolena Facebook
Avstrijska smučarka Anna Fenninger je napovedala, da se bo smučarski karavani svetovnega pokala alpskih smučark pridružila povsem na začetku prihodnje sezone, na veleslalomski premieri leta 2016 v Söldnu.

Alpska smučarka Anna Fenninger, v minuli sezoni skupna zmagovalka svetovnega pokala, je za avstrijske medije dejala, da rehabilitacija po operaciji raztrganih desnih kolenskih vezi poteka po načrtih.

Dvakratni dobitnici velikega kristalnega globusa se je na pripravah na novo sezono pripetila nesreča, poškodba je bila tako huda, da se je morala posloviti od obrambe naslova, ne da bi nastopila na eni tekmi, potrebna je bila takojšnja operacija na kliniki v Innsbrucku, po kateri je hodila le s pomočjo bergel.

"Danes je bil prvi dan, ko se nisem prebudila z mislijo na poškodbo," je dejala Fenningerjeva, ki se je s pozitivnimi mislimi udeležila pokroviteljskih obveznosti na Dunaju. Šestindvajsetletna šampionka je za največji uspeh označila trenutek, ko ni več potrebovala bergel: "Od takrat dalje vem, da mi bo lažje. Seveda pa se držim pravila, hiti počasi, z majhnimi koraki se počasi vzpenjam proti končnemu cilju."

Poškodba in operacija ter mirovanje sta vrhunski tekmovalki pobrali kar nekaj mišične mase: "Zdaj me čaka vnovična naporna krepitev mišic, saj je zelo težko pridobiti nazaj tisto, kar je bilo izgubljeno. Lahki trening z utežmi ter vaje v vodi sta trenutno na mojem programu rehabilitacije."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.