Šport
18 ogledov

Zmaga Nizozemki, Batageljeva 32.

ženska cestna kolesarska dirka Rio 2016 EPA
Slovenska kolesarska Polona Batagelj je na cestni dirki osvojila 32. mesto, slavila je Nizozemka Anna van der Breggen.

Nizozemska kolesarka Anna van der Breggen je zmagovalka 136,9 kilometra dolge cestne dirke na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Srebro je v sprintu osvojila Švedinja Emma Johansson, bron pa Italijanka Elisa Longo Borghini. Edine slovenske predstavnice. Hudo je padla Belgijka Annemiek Van VleutenPolona Batagelj je osvojila 32. mesto, zaostala je 6:36 minute.

Belgijka Annemiek Van Vleuten se je z zadnjega spusta spuščala sama, tako kot na sobotni moški dirki pa se je tudi na ženski zgodila neljuba nesreča, 33-letnica je na enem od zavojev grdo padla in negibno obležala ob cesti.

Američanka Mara Abbott se je tako znašla na prvem mestu, prednost pa je zapravila v zadnjih metrih, ko je kakšnih 200 metrov od cilja omenjena trojica švignila mimo nje.

Na cestni dirki sta nastopili tudi dve odlični gorski kolesarki, obe sodita v ožji krog favoritinj za odličja na dirki v krosu. Švicarka Jolanda Neff je bila osma, Francozinja Pauline Ferrand-Prevot pa 26.

Cestna dirka (Ž), 136,9 km:

1. Anna van der Breggen (Niz) 3:51:27
2. Emma Johansson (Šve)
3. Elisa Longo Borghini (Ita) vse isti čas
4. Mara Abbott (ZDA) +0:04
5. Elizabeth Armitstead (VBr) 0:20
6. Kasia Niewiadoma (Pol)
7. Flavia Oliveira (Bra)
8. Jolanda Neff (Švi) vse isti čas
9. Marianne Vos (Niz) 1:14
10. Ashleigh Moolman-Pasio (Jar) isti čas
...
32. Polona Batagelj (Slo) 6:36
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.