Šport
48 ogledov

"Antoina bomo pogrešali"

Antoine Demoitie Reševalni pas/Twitter
Tragična novica o smrti belgijskega kolesarja Antoina Demoitieja, ki ga je v nedeljo na dirki Gent-Wevelgem po padcu povozil spremljevalni motocikel, je športni, predvsem pa kolesarski svet, zavil v črno. Mnogi so na družbenih omrežjih izrazili svojo žalost in pozvali k nujnim ukrepom.
Petindvajsetletni član belgijske ekipe Wanty-Gobert je bil udeležen v padec po kakšnih 150 kilometrih, nato pa ga je, ko je že bil na tleh, povozil spremljevalni motocikel. Po poročanju francoske tiskovne agencije nekatere priče pravijo, da je motocikel kolesarja zadel v glavo, drugi pa, da je motocikel padel nanj. Antoina Demoitieja so v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico, kjer pa je ponoči umrl.
 
Tragedija je razžalostila kolesarski svet, mnogi so sožalje izrekli na družbenih omrežjih. "Neresnično je prebrati, da Demoite Antoine ni preživel včerajšnje nesreče. Moje globoko sožalje njegovi družini, prijateljem in klubskim kolegom," je zapisal nemški sprinter Marcel Kittel, Britanec Mark Cavendish pa: "Tako tragične novice. RIP Antoine Demoitie. Moje misli in sožalje so s tvojo družino, prijatelji in ekipnimi kolegi."
 
"V kako nevarnem športu smo. Moje misli so z družino in prijatelji Antoina Demoitieja. Rip Antoine," pa se glasi zapis Luke Mezgeca, ki je na omenjeni dirki osvojil 12. mesto.

Številni kolesarji so poleg sožalja pozvali tudi k ukrepom, s katerimi je treba povečati njihovo varnost. V zadnjih letih je bila ogromno nesreč, v katerih so bili vpleteni spremljevalni motocikli in druga vozila.

"Pravila za motocikle na dirkah so potrebna ZDAJ," je tvitnil španski zvezdnik Alberto Contador, njegov moštveni kolega pri Tinkoffu Mick Rogers pa je objavil fotografijo Vjačeslava Kuznecova, obdanega z vozili na dirki Gent-Wevelgem.

Irec Dan Martin je mnenja, da je prehitevanje glavnine na spustih in v ključnih trenutkih dirke, ko je hitrost visoka in se kolesarji borijo za položaje, vse prej kot varna. Na njegov tvit je njegov moštveni kolega pri Etixxu Španec Carlos Verona odgovoril: "Se strinjam. Manj motociklov, jasna pravila in naj nekdanji kolesarji vozijo motocikle po opravljenem testu."

Oglasili so se tudi pri Mednarodni kolesarski zvezi. Njen predsednik Brian Cookson je sporočil: "Antoina bomo resnično pogrešali. Naše misli so z njegovo družino, prijatelji in ekipo." Uci je še zapisala, da bo sodelovala s pristojnimi organi pri preiskavi tega tragičnega dogodka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.