Šport
43 ogledov

Kolesar se bori za življenje

Peter Sagan EPA
Drugo letošnjo dirko za svetovni pokal v kolesarstvu, Gent - Wevelgem v dolžini 243 km, ki jo je dobil aktualni svetovni prvak v cestni vožnji Slovak Peter Sagan (Tinkoff), je zaznamovala tudi huda poškodba Belgijca Antoina Demoitiea (Wanty), ki so ga odpeljali v bolnišnico v Lillu.

Do nesreče je prišlo na severu Francije v Sainte-Marie-Cappelu, ko je motorist, ki je bil v spremljevalni ekipi, povozil nesrečnega 25-letnega Antoina Demoitiea, ki je pred tem padel. S hudimi poškodbami je končal v bolnišnici v Lillu. Iz njegove ekipe Wanty so javili, da gre za resne poškodbe in da je Demoitie, ki se nahaja na oddelku intenzivne nege, v smrtni nevarnosti.

Peter Sagan je sicer slavil v sprintu ubežne četverice pred Belgijcem Sepom Vanmarckom (Lotto) in Rusom Vjačeslavom Kuznecovom (Katjuša). Za Slovaka je bila to prva zmaga odkar ima na sebi mavrično majico, zato je bil na cilju toliko bolj zadovoljen. "Zelo sem zadovoljen, da sem končno tudi v mavrični majici prišel do zmage," je na cilju klasične enodnevne preizkušnje dejal 26-letni Sagan, ki je na tej dirki slavil že leta 2013.

Dolgo časa je bil v begu Kuznecov, vendar so ga Sagan, Vanmarcke in Švicar Fabian Cancellara ulovili približno 30 km pred ciljem, v ciljnem sprintu pa je imel največ moči cestni svetovni prvak iz Richmonda, praznih rok pa je ostal izkušeni Cancellara. Na dirki so bili tudi trije slovenski kolesarji, Marko Kump, Luka Pibernik (oba Lampre-Merida) in Luka Mezgec (Orica-GreenEdge). Slednji je osvojil 12. mesto. Kump je dirko končal na 60. mestu (+11:05), medtem ko Pibernik ni prišel do cilja.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.