Šport
23 ogledov

S sekundo razliike do skupne zmage

Greg Van Avermaet EPA
Belgijski kolesar Greg Van Avermaet je za las dobil dirko od Tirenskega do Jadranskega morja.

Švicarski kolesar Fabian Cancellara (Trek Segafredo) je zmagovalec zadnje etape dirke od Tirenskega do Jadranskega morja. Drugo mesto v 10-kilometrski vožnji na čas je osvojil Francoz Johan Le Bon (FDJ), tretji je bil Nemec Tony Martin (Etixx Quick Step). Skupno zmago je z le sekundo prednosti zadržal Belgijec Greg Van Avermaet (BMC).

Ta se je na kronometer podal kot zadnji s sedmimi sekundami prednosti pred prvim zasledovalcem Zdenekom Štybarjem (Etixx-QuickStep). A kmalu se je izkazalo, da bo njegov največji konkurent aktualni svetovni prvak v cestni dirki Peter Sagan (Tinkoff). Slovak je odpeljal "dobrih" 11:32 in moral nato čakati Belgijca, ki je stiskal vse do konca. V zadnjih obratih pedalov je Van Avermaetu uspelo zadržati prednost, pred Saganom je slavil zmago z vsega sekundo prednosti, kar je ena najmanjših razlik v zgodovini dirke.

Cancellara je sicer znova pokazal, zakaj je treba nanj v vožnjah na čas vedno znova računati. Tudi tokrat se "gospod kronometer" ni dal mlajšim kolegom, na koncu je prednost slavil s kar 13 sekundami naskoka in skupnim povprečjem nekaj čez 54 km/h. Čeprav, kot pravi, še ni v formi, je bil z današnjo predstavo zadovoljen.

"Forma je daleč od tega, da bi bila fantastična, je pa za ta del sezone dobra. Zaradi ugodnega vetra smo bili nekoliko hitrejši, naredil sem, kar sem moral za zmago. To je prva zmaga v vožnji na čas v tem letu, moram biti zadovoljen. Čez teden se med dirko nisem najboljše počutil. Res sem moral paziti, ker so ostali fantje vedno boljši in pritisk je zmeraj večji," je po zmagi v kronometru dejal Cancellara.

Na dirki so nastopali tudi trije Slovenci. Znova je bil najboljši Primož Roglič (LottoNl-Jumbo), ki je v vožnji na čas končal na 30. mestu z zaostankom 36 sekund za Cancellaro. Skupno je bil Roglič 52. (+6:17). Kristijan Koren (Cannondale) je bil 101. (+1:06), skupno pa 105. (+17:41), Luka Mezgec (Orica-GreenEdge) pa 139. (+1:25), skupno pa 145., za zmagovalcem je zaostal 28 minut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.