Šport
24 ogledov

Svetovni prvak nima obritih nog

Peter Sagan EPA
Svetovni kolesarski prvak Peter Sagan je znan po tem, da je nekoliko drugačen od ostalih kolesarjev. Tokrat je nekatere razburilo dejstvo, da si ni obril nog.

Svetovni kolesarski prvak v cestni vožnji Peter Sagan je szono 2016 začel z neobritimi nogami. Morda se vam to ne zdi nič posebnega, je pa to dejstvo dvignilo kar nekah prahu v kolesarski karavani.

Mnogi mediji, ki podrobneje pokrivajo kolesarski šport, so se razpisali o tej temi, pojavilo pa se je kar nekaj teorij. Na dirki od Tirenskega do jadranskega morja (Tirreno-Adriatico) naj bi tako Slovak imel neobrite noge, ker je bilo na preizkušnji mrzlo vreme, ker je vraževeren pred prvo zmago v letu 2016, ker je pač Peter Sagan in ta počne, kar si zaželi.

"Popolnoma podpiram Petra pri tem, da s svojimi dlakami počne kar si želi," se je na omenjeno temo malce pošalil član ekipe BMC Racing Taylor Phinney, precej manj pa je zadeva všeč nekdanjemu zmagovalcu Toura Stephenu Rochu. "Nosi majico svetovnega prvaka. Dolžan je, da se obnaša spoštljivo, mora biti čist in jo dobro predstavlajti," meni Irec, ki je v enem letu uspel slaviti skupno zmago na Touru, Giru in tudi svetovnem prvenstvu. To mu je uspelo leta 1987, edini z enakim podvigom je še legendarni Belgijec Eddy Merckx. Ta je trojno krono kolesarstva osvojil leta 1974.

In zakaj si kolesarji sploh brijejo noge? Razlaga tiči v vsakodnevnih masažah nog, v hitrejšem zdravljenju ureznin ob padcih, na nekaterih testiranjih v vetrovnem tunelu pa se je pojavila tudi zelo majhna razlika v aerodinamičnosti.

A Sagan se s polemiko ni pretirano obremenjeval. Ob odpovedi etape zaradi slabega vremena je na twitterju objavil fotografijo in ob njej zapisal: "Vesel sem, da je bila etapa odpovedana zaradi snega. Končno imam čas, da si obrijem noge."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.