Šport
101 ogledov

Kopitar do novega zgodovinskega mejnika

Anže Kopitar LA Kings Pittsburgh Penguins Profimedia Prizor s tekme med Kralji in Pingvini.
V ligi NHL so v noči na petek odigrali enajst tekem.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je dosegel nov mejnik. Na dvoboju proti Pittsburgh Penguins je vknjižil podajo ter s 1155. točko na drugem mestu večne lestvice pri Los Angeles Kings prehitel Luca Robitailla. Nov osebni mejnik 36-letnega Hrušičana je nekoliko skazil poraz po podaljšku s 3:4.

Kopitar je bil podajalec pri prvem golu Carla Grundströma za 1:1. Pred tem je vodilni gol za pingvine dosegel Sidney Crosby, kasneje tudi podajalec za novo vodstvo Pittsburgha s 3:2, ko je bil natančen Jake Guentzel.

Kralje je v vodstvo z 2:1 popeljal Adrian Kempe sredi druge tretjine, sredi tretje pa je izenačil Kevin Fiala. Dvoboj je odločil podaljšek, v katerem je v četrti minuti za zmago gostov zadel Bryan Rust. Kings so imeli sicer znova premoč v strelih na gol (37:20), zapravili pa so vse tri priložnosti s hokejistom več na ledu.

Slovenski as Kopitar je to sezono dosegel že številne mejnike. Že pred tem je že postal Kralj z največ odigranimi tekmami, na zadnjem obračunu je dosegel svoj 400. zadetek, danes pa je na drugem mestu večne lestvice po doseženih točkah prehitel Robitailla.

Hrušičan ima zdaj po 1305 tekmah 400 golov in 755 podaj ter s tem 1155 točk. Več jih je v dresu Kraljev dosegel le Marcel Dionne (1307). Bo pa v naslednjih dneh Kopitar bržčas presegel še en klubski rekord Dionna, in sicer po številu asistenc. Teh je nekdanji zvezdnik lige NHL v dresu Kraljev zbral 757.

Naslednja priložnost za to bo v noči s sobote na nedeljo, ko bo v Los Angelesu gostovala zasedba Philadelphia Flyers. Nato za Kralje sledi petdnevni premor.

dezurni@styria-media.si

NHL, izidi:

 

Boston Bruins - New York Islanders        5:2
Detroit Red Wings - Montreal Canadiens    2:3 (podaljšek)
New York Rangers - Minnesota Wild         4:1
Ottawa Senators - Vancouver Canucks       2:5
Tampa Bay Lightning - Chicago Blackhawks  3:5
Columbus Blue Jackets - Dallas Stars      2:5
St. Louis Blues - Arizona Coyotes         2:1
Winnipeg Jets - Nashville Predators       6:3
Colorado Avalanche - Seattle Kraken       3:4
Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins   3:4 (podaljšek)
San Jose Sharks - Edmonton Oilers         3:2
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.